NRK Meny
Normal

Jente (11) forsøkt lokket inn i bil

En 11 år gammel jente ble fredag morgen forsøkt lokket inn i en bil i Bærum.

Emma Hjorts vei

Det skal være i dette området på vei til Emma Hjort skole at jenta (11) ble forsøkt lokket inn i en hvit varebil fredag morgen.

Foto: Petter Sommer / NRK

Ifølge politiet i Asker og Bærum skal en jente ha blitt forsøkt lokket inn i en hvit varebil av typen Ford Connect.

Jenta var på vei til Emma Hjort skole fra Tokerudkollen da hun ble kontaktet av en mørkhudet sjåfør.

– Jenta løp bort fra stedet og kontaktet familien, som igjen kontaktet politiet, sier operasjonsleder Magne Olsvoll ved Asker og Bærum politidistrikt til NRK.

Ifølge jenta skal mannen ha snakket med en pakistansk aksent, og spurte om hun ville sitte på til skolen. Hennes bestefar skal ha samme type varebil, og hun er derfor ganske sikker på biltypen.

Var i Lommedalen

Det er foreløpig uklart om mannen skal ha gjort noe mer enn å tilby jenta skyss til skolen.

– Vi skal ha en samtale med jenta etter hvert. Dukker det opp flere opplysninger da, vil vi gå ut med det, sier Olsvoll.

Politiet var i dag tidlig i Lommedalen på utkikk etter en bil involvert i et lignende tilfelle torsdag da de fikk melding fra Emma Hjort.

– Vi var ute i Lommedalen og lette etter en blå bil for et lignende forhold tidligere. Da vi var der, fikk vi melding om hendelsen på Emma Hjort. Da reiste vi dit og har søkt etter denne bilen uten å ha funnet noe så langt, sier Olsvoll.

Utelukker ikke sammenheng

Han vil ikke utelukke at det er samme mann som ved andre lokketilfeller i Bærum den siste tiden.

– Bilene er forskjellige. Nå ser vi etter en hvit Ford varebil. Tidligere har det vært snakk om en blå personbil eller stasjonsvogn. Fellestrekket er at jenta beskriver denne personen som mørkhudet og at han kan ha snakket med en pakistansklignende aksent. Dette er opplysninger som ligner det vi har fra tidligere forhold, sier Olsvoll.

Det har den siste tiden vært flere tilfeller av lokking av barn på Romerike og i Bærum.

Nå vil politiet følge nøye med på bevegelser rundt skolene i distriktet.

– Vi kommer til å følge spesielt med rundt skoler i Bærum i forbindelse med skoleslutt, og vi kommer også til å oppfordre andre til å gjøre det samme. Om de ser spesielle biler som er nye påstedet eller uvanlig oppførsel fra personer må de gjerne ta kontakt med politiet i Bærum.

Publikum som har oppholdt seg i området Emma Hjort oppfordres til å kontakte politiet om de har observert varebilen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.