NRK Meny
Normal

Jan Bøhler ga seg som leder i Oslo Ap

Etter tolv år som leder av lokallaget Oslo Arbeiderparti, ble Jan Bøhler takket av og erstattet av Frode Jacobsen under årsmøtet lørdag.

Jan Bøhler

Her er Jan Bøhler sammen med kronprinsparet i Verdensparken på Furuset tidligere i mars.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Den nye lederen i Oslo Ap er ukjent for de fleste i Oslo, men er en av veteranene i partiet, skriver Aftenposten.

Frode Jacobsen er gruppeleder for Arbeiderpartiet i bystyret. Til Aftenposten har han understreket at den politiske forskjellen til Jan Bøler er minimal. Jacobsen er oppvokst på Bøler, og bor fortsatt der.

Frode Jacobsen

Frode Jacobsen, ny leder i Oslo Arbeiderparti.

Foto: Oslo kommune/Sturlason

– Du er klok, strategisk og varm. Kanskje også musikalsk, men jeg understreker at jeg stiller spørsmål ved det siste. I dine år har det vært lite fløystrid, medlemstallet har økt, og viktigst: Valgseieren ved kommunevalget, sa den nye lederen i takketalen til Jan Bøhler.

Jan Bøhler selv trakk frem innføringen av sexkjøploven som sin kanskje viktigste enkeltseier.

– Nå har jeg fått en ny plass i laget og i lagoppstillingen. Det er ofte bra for et lag å bytte litt på rollene. Nå håper jeg å ha tid til å gå på nye lange løp, sa Jan Bøhler i sin avskjedstale.

Sendte signal til Ap sentralt

Årsmøtet til Oslo Arbeiderparti vedtok lørdag også å avvise flere av forslagene om innstramming fra innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp).

Lokallaget ga dermed signal til både Listhaug og Arbeiderpartiet sentralt. Arbeiderpartiet sentralt har ikke tatt stilling til de 40 innstramningsforslagene Listhaug la fram i desember, og lokallaget håper at årsmøtevedtaket vil binde opp stortingsrepresentantene til å avvise deler av Listhaugs forslag når det skal behandles på Stortinget over påske, skriver Aftenposten.

Oslo Ap er Arbeiderpartiets største fylkeslag, og Ap-leder Jonas Gahr Støre og nestleder Hadia Tajik er blant medlemmene.

Jan Bøhlers sang

Du er bra, samme hva, det skal du ha, vet du hva.

Du er vill, men så snill, og litt til, ikke dill.

Du er hel, ikke trell, ikke kvel din store sjel.

Jan Bøhler

I 2013 ble Jan Bøhler lei av kritikken mot hjembygda Groruddalen og stilte opp i singlet og 80-tallsrock-stil og sang ut sin hyllest til dalen i hjemmelagd musikkvideo. Senere har han lagd både treningssang og julesang på video. Den foreløpig siste kom i februar i år og handlet om Bruce Springsteens billettpriser.

Se Jan Bøhlers elleville Groruddal-rock!