Jakter på rømt rumener

En av rumenerne som ble pågrepet i dag har rømt. Nå leter politiet etter kvinnen.

Politibil

Politiet leter etter en rumensk kvinne som rømte etter at hun ble pågrepet i dag.

Foto: NRK

Kvinnen skal ha blitt akutt syk etter pågripelsen. Hun ble kjørt til sykehus og klarte å rømme da hun kom dit. Det skriver aftenposten.no .

- Kvinnen er tidligere dømt for lignende forhold, og vi er nå på utkikk etter henne, sier politiadvokat Morten Reppen ved Majorstuen politistasjon til Aftenposten.

Kvinnen er en av seks rumenere som har blitt pågrepet under torsdagens politiaksjon.

Kamp mot vinningsforbrytere

Vinningsgruppen ved Majorstuen politistasjon har over lengre tid hatt en pågående aksjon mot utenlandske vinningsforbytere i Oslo.

- Vi har jobbet med dette siden mai, og vurderte det som taktisk riktig å aksjonere nå, sier stasjonssjef Arne Solberg.

Fant store mengder tyvegods

Video nsps_upload_2009_9_4_9_6_35_713.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Klikk på bildet for å se video.

Bevismateriale

Arne Solberg, stasjonssjef ved Majorstuen politistasjon

Arne Solberg.

Foto: Linn Bertheussen / NRK

Politiet har lagt vekt på grove tyverier fra bolig og mobile vinningskriminelle. Særlig har Oslo vest vært utsatt for boliginnbrudd.

- Vi har aksjonert i Oslo øst, og det er klart at gjerningsmennene har hatt sin virksomhet i vestre del av Oslo, sier Solberg.

Det er først og fremst gamle mobiltelefoner, PC-utstyr, smykker og gull som har blitt stjålet. Vinningsgruppen fant flere ryggsekker som var fulle av tyvegods.

- Vi vil gjøre vårt beste å gi tilbake det som er stjålet til eierne, men dette er jo også bevismateriale for politiet, sier stasjonssjefen.

Suksessaksjon

Siden mai er 17 personer pågrepet og fengslet. Personene som ble pågrepet på torsdag vil bli fremstilt for varetektsfengsling i dag, fredag.

- Det er fortsatt flere personer vi skal ha tak i, men vi er veldig fornøyd med å ha pågrepet seks personer i dag, sier Solberg.

Nå fortsetter arbeidet med å koble gjerningsmennene tilbake til åstedet. Arbeidet mot utenlandske vinningsforbytere i Oslo vil fortsette ut 2010.