NRK Meny
Normal

Inviterer politiet på hasj-møte

Kripos vil invitere politidistriktene til møte om hasjplantasje-sakene.

Hasjfarm i Nes på Romerike

Denne hasjfarmen ble funnet i Nes på Romerike tidligere i år.

Foto: Politiet

Kripos vil invitere de involverte politidistriktene til møte for å diskutere videre arbeid med hasjplantasje-sakene i begynnelsen av mars, skriver politiet i en pressemelding.

- Ser på knytninger mellom sakene

I går  slo politiet til mot nok en hasjplantasje på Østlandet, denne gangen i et bolighus i Feiring på Romerike. Det er tilsammen et tjue-talls plantasjer som er avdekket.

Kripos har et nasjonalt etterretningsansvar for narkotikasaker, og har siden slutten av januar involvert seg med etterretningsarbeid i hasjplantasjesakene.

- Vi ser på hvilke knytninger som er mellom de ulike sakene, hvilke knytninger som er til utlandet og på hvilke bakmenn og nettverk som står bak, sier leder for taktisk etterforskningsavdeling i Kripos Atle Roll-Matthiesen.

- Organisert på lignende måter

I hasjsakene er det ifølge Kripos en rekke knytninger, blant annet de involvertes etnisitet, hvordan plantasjene er bygget, drevet og organisert. Det skal også være tilknytninger til utlandet. Men siden sakene fortsatt er under etterforskning vil ikke politiet ut med detaljerte opplysninger.

- Det er et stort materiale som skal gjennomgås, og siden sakene fortsatt er under etterforskning kommer det stadig ny informasjon inn som skal behandles, sier Roll-Matthiesen.

Politiet mener også det er for tidlig å si om det handler om ett eller flere nettverk og hvem som står bak.

Les mer:

Kripos ser på cannabisplantasjene

Ny cannabisplantasje avslørt

Hasjfarmer spres til Norge

En tredje plantasje på Romerike