NRK Meny
Normal

Innrømmer overgrepsbilder

Alle de fire fra Oslo og Akershus som er siktet for ulovlig besittelse av overgrepsbilder av barn, erkjenner straffskyld.

Video nsps_upload_2009_6_16_10_25_37_1221.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

De fire ble pågrepet i en felles nordisk aksjon i morges, der 15 personer ble pågrepet for ulovlig nedlastning av overgrepsbilder av barn i Norge.

I Oslo er en kvinne og to menn siktet i saken. I tillegg er en person mistenkt.

Løslatt

De pågrepne som er mellom 35 og 50 år, har sittet i avhør med politiet i dag, men alle er nå løslatt.

- Alle de fire er avhørt. Tre av dem har erkjent straffskyld, og alle er løslatt av politiet, sier leder for vold- og sedelighetsseksjonen i Oslopolitiet, Hanne Kristin Rohde til Østlandssendingen.

I tillegg er ytterliggere en person fra Asker siktet i saken.

- Det vi vil ha fokus på i den nærmeste tiden er å få gått igjennom det beslaglagte materialet, og se hva vi finner der som kan underbygge siktelsen. Eventuelt kan det bli behov for nye avhør, sier Rohde.

- Vil finne flere

Kripos understreker at det er snakk om tilfeller av grove overgrepsbilder mot barn, og at de nå har konfiskert datamaskinene og annet elektronisk materiale hos de siktede.

Politiet håper med denne aksjonen å grave videre og avsløre flere overgripere.

– Det er et hovedmål for oss å finne frem til sluttbrukerne og finne bakmennene, derfor er det viktig med et internasjonalt samarbeid, sier leder i Kripos Kjetil Haukaas.

Mulig pedofili-ring

Politiet bekrefter at det er snakk om et fildelingsnettverk, men at det er for tidlig å snakke om en nordisk pedofili-ring.

– Det er for tidlig å snakke om det er en sammenheng mellom de 15 eller om dette er enkeltstående tilfeller, men dette er snakk om et ulovlig fildelingsnettverk, sier Solhaug.

Siden 7. mai har politiet overvåket i alt 40 navngitte personer, og valgte etter 14 dagers overvåking å slå til mot 15 av dem.

– Vi har valgt å slå til mot de 15 som vi mener vi har størst mulighet for å få dømt, sier Solhaug.

Strafferammen på overgrepene skal være mellom to og seks år.

De 11 distriktene er Agder, Asker og Bærum, Hordaland, Oslo, Telemark, Hedmark, Salten, Søndre Buskerud, Helgeland, Rogaland og Gudbrandsdalen.