Innbruddsbølge i Asker og Bærum og på vestkanten

Et titalls innbruddstyverier er begått i Asker og Bærum og på Oslo vest i juli. Politiet tror det er en samarbeidende gruppe som står bak innbruddene.

innbrudd vettre

TOK SMYKKER: Mens beboerne var på soltaket tok tyvene seg inn på soverommet i andre etasje på Vettre i Asker og tømte smykkeskrinene.

Foto: Politiet

– Dette er målrettede personer som vet hva de skal ta. De er raske inn og ut slik at de kommer seg unna før de blir oppdaget, sier politioverbetjent Bjørn Egil Drangevåg i politiet i Asker og Bærum.

Bjørn Egil Drangevåg

SAMARBEID: Bjørn Egil Drangevåg sier politiet i Asker og Bærum samarbeider med Majorstuen politistasjon i Oslo om etterforskningen av tyveriene.

Foto: Politiet

Et titalls boliger i Asker og Bærum og på Oslos vestkant er utsatt for grove tyverier i juli. Politiet mistenker at det er en gruppe som står bak alle tyveriene på grunn av likhetstrekk i framgangsmåten og i hva som blir stjålet.

– De tar seg inn gjennom åpne dører og vinduer, enten det er i første eller andre etasje. I tillegg er det for det meste smykker og kontanter som blir stjålet, de lar elektronikk og annet ligge, forteller Drangevåg.

Flere av tyvenes ofre har vært hjemme samtidig som innbruddene ble gjort. Politiet oppfordrer folk til å låse dører og vinduer.

Kastet sykkel på politiet og rømte

Senest på søndag ble en 43-årig mann fra Romania forsøkt stanset av politiet på Nesøya i Asker etter melding om noen som forsøkte å stjele en stige, skriver Budstikka. Politiet mistenker at mannen er en av tyvene bak de nylige innbruddene. Da politiet stanset mannen kastet han en sykkel på en av betjentene og la på sprang.

– Vi lette med lys og lykter, hunder og helikopter i flere timer etterpå, men han var som sunket i jorden, forteller Drangevåg.

Politiet fant imidlertid et ID-kort tilhørende mannen og han er nå etterlyst. 22. juli ble en annen 47 år gammel rumensk mann med mulig tilknytning til innbruddene pågrepet av Oslo-politiet på Linderud. I 47-åringens leilighet fant politiet tyvegods som kunne spores tilbake til tre grove tyverier.

– Nå har det ikke blitt registrert noen liknende tyverier i området siden søndag, så vi håper at de har gitt seg, sier politioverbetjent Drangevåg.

innbrudd vettre

BRUTT OPP: Tyvene måtte bruke makt for å komme seg inn i denne boligen. Innbruddet er et av flere i Asker og Bærum og på vestkanten i Oslo i juli.

Foto: Politiet