NRK Meny
Normal

En person fortsatt på frifot etter innbrudd hos gullsmed

En person er pågrepet etter et innbrudd i en gullsmedforretning i Vollen. En annen er fortsatt på frifot, etter å ha stukket av fra politiet.

Gull og Sånt

GULL OG SÅNT: Denne gullsmeden i Vollen i Asker kommune, ble i natt frastjålet blant annet smykker og gullklokker. Politiet har gjort beslag i noe, men er usikre på om de har funnet alt.

Foto: Erik Engen / NRK

Politiet fikk melding om innbruddet klokken 03.13 i natt. Kort tid etter at politiet kom til stedet fikk de kontakt med et vitne som hadde sett en eldre, rød bil kjøre fra stedet i retning Drammen.

– Politiet i Søndre Buskerud ble varslet. Vi fikk bistand fra patruljer derfra og fra politihelikopter. En person ble pågrepet i Lier, sier operasjonsleder i Asker og Bærum, Åste Tanem.

Stakk fra politiet

Operasjonsleder i Søndre Buskerud forteller at de sendte ut flere patruljer for å fange opp den røde bilen.

– Vi hadde blant annet en patrulje i Gullaug i Lier, som er et mulig sted der bilen kunne komme. Etter ca. en time kom det en liten rød Seat som ikke stanset for politiet. Det ble en kort biljakt inn mot Lierstranda, hvor bilen kjørte seg fast i en blindvei, sier operasjonsleder i Søndre Buskerud, Svein Erik Gevelt.

– To personer med finlandshette løp fra bilen. Den ene ble pågrepet etter kort tid, mens nummer to forsvant inn på et industriområde, sier Gevelt.

Rømningsbilen etter gullsmedinbrudd

RØMNINGSBILEN: Det var denne bilen som ble sett kjørende fra Vollen i natt, og som senere ble stanset av politiet i Lier. Den er nå fraktet tilbake til Asker og Bærum.

Foto: Erik Engen / NRK

Kjenning av politiet

Politiet jakter fortsatt på personen som stakk av. En hundepatrulje fra Oslo deltar i søket i Lier.

Den pågrepne er en mann i 20-årene, og en kjenning av politiet. Både han og rømningsbilen er nå fraktet til Asker og Bærum.

Ifølge politiet i Asker og Bærum er det blant annet stjålet smykker og klokker, men de har ikke fått fullstendig oversikt over hva som er tatt. Noe er funnet i forbindelse med pågripelsen, men politiet vet ikke om det er alt.

Ifølge politiet er den røde bilen foreløpig ikke meldt stjålet. Det er en eldre mann i Oslo som står oppført som eier av bilen, og den ble derfor trolig stjålet i natt.

Knust glass

KNUST VINDU: Tyvene har kommet seg inn gjennom dette vinduet, på fremsiden av bygget.

Foto: Erik Engen / NRK