Ingen nye barnehagefeil

Foreldrene til barna som går i de siste fem brakkebarnehagene i Oslo, trenger ikke bekymre seg.

Barnehage (Illustrasjonsfoto)
Foto: Tor Sivertstøl / NRK

Sintef Byggforsk fant nemlig ingen feil da de sjekket de siste fem brakkebarnehagene i Oslo.

- Det så heldigvis veldig bra ut. Vi fant ikke noe å sette fingeren på. Det er forskjellige måter å løse fundamenteringsproblematikken på, og det vi så, var betryggende, sier forsker hos Sintef Byggforsk, Trond Bøhlerengen.

De fem barnehagene er satt opp av firmaene Malthus og Indus.

Dokumentasjon

Selv om kontrollen av de siste barnehagene viste at de er i orden, ber Bøhlerengen kommunen om å forsikre seg om at det finnes dokumentasjon på at beregningene ble gjort på riktig måte da barnehagene ble oppført.

- Vi vil selvfølgelig oppfordre kommunen til å sørge for at det også for disse fem siste barnehagene foreligger en dokumentasjon, beregninger og slike ting, som viser at den løsningen som er der, er god nok, sier han.

Brøt samarbeidet

Torsdag ble det klart at Oslo kommune bryter samarbeidet med Uniteam, som har levert både brakkebarnehagen som kollapset forrige helg, og de ti andre som er stengt. Etter planen skulle Uniteam sette opp fire nye brakkebarnehager for Omsorgsbygg. Oppdraget kan nå gå til Malthus og Indus i stedet.

- Vi tar nå kontakt med de to andre leverandørene våre og vil få svar på om de kan svinge seg rundt og erstatte de leveringene som Uniteam skulle hatt, sier direktør for barnehageutbygging i Omsorgsbygg, Per Morten Johansen.