NRK Meny
Normal

Sara (13) får hesteskyss til graven

Sara Christiane Holmedahl Sandsmark døde etter hesteulykken ved Bjørkelangen. I dag begraves hun.

Sara Christiane Holmedal Sandsmark (13) er en av jentene som omkomm etter ulykken på lørdag.

BJØRKELANGEN: Sara Christiane Holmedahl Sandsmark fraktes til graven med hester. Familien tror hun ville satt pris på det.

Foto: Privat/NRK

13-åringen døde forrige helg etter at en bil kjørte på sulkyen som hun og hennes venninne Tiril Alette Huser Bølge (11) kjørte. Tirsdag skal hester frakte båren hennes fra skolen hun var elev ved, til Bjørkelangen kirkegård hvor hun skal begraves.

– Sara elsket hest og alt som hadde med hest å gjøre. Familien tror at hun ville satt pris på at det blir gjort på denne måten, sier jentas onkel Steinar Holmedahl.

Familien sier at de har fått mange tilbakemeldinger på at det er fin måte å gjøre det på og at mange vil møte opp for å vise henne en siste ære.

Les også: – Vi har aldri opplevd noe så tragisk

Les også: Minnes sine døde klassevenninner

Vil gi alle en sjanse til å delta

BJØRKELANGEN: Onkelen til Sara, Nils Holmedal

BJØRKELANGEN: Onkelen til Sara, Nils Holmedahl sier at familien vil gi alle en sjansen til å delta i begravelsen i dag

Foto: NRK

– Det er ikke alle som ønsker å delta på seremonien, men som ønsker å ære Sara og familien hennes på denne måten. I tillegg kommer vi i familien til å tenne et lys eller en fakkel på trappa tirsdag ettermiddag og kveld. Familien tenker derfor at de som ønsker å hedre Saras minne, men ikke har anledning til å delta i begravelsen, kan gjøre det samme for å symbolisere sin deltagelse.

Les også: 200 samlet i minnestund

Les også: Familien klandrer ikke sjåføren

Familien tror også mange vil komme i begravelsessermonien som finner sted i Løken kirke som har plass til ca 700 mennesker. Begravelsen har blitt flyttet fra Bjørkelangen kirke fordi Løken kirke er større.

Ønsker ro etter begravelsen

Onkelen forteller at familien til Sara har tilbakt mye tid sammen den siste uken.

– Vi har snakket om Sara, ledd sammen og grått sammen og forsøkt å la alle få sørge på sin måte. Som familie tenker vi at oppgaven vår for alvor begynner etter begravelsen. Vi må være der for hverandre og Saras aller nærmeste også når faklene på ulykkesstedet har brent ned, og resten av verden vender tilbake til sitt vanlige liv.

Sogneprest Eiliv Larssen skal forrette under begravelsen. Familien til jenta har bedt om at pressen ikke er tilstede i begravelsen.

Tiril Alette Huser Bølge begraves fra Blaker kirke torsdag den 23. januar kl. 13.00.