NRK Meny
Normal

Hvem er dette?

Byrådsleder Stian Berger Røsland er ukjent for nesten halvparten av Oslos befolkning.

Stian Berger Røsland

Byrådsleder i Oslo Stian Berger Røsland.

Foto: Anette Holth Hansen / NRK

To år har gått siden Stian Berger Røsland tok over som byrådsleder i hovedstaden etter Erling Lae. Men høyrepolitikerens navn har ikke festet seg nevneverdig i folkets hukommelse.

I en meningsmåling InFact har gjort for VG gjetter 44 prosent av hovedstadens befokning på helt andre kandidater enn Røsland.

13, 5 prosent tror Erling Lae (H) fortsatt er byrådsleder. 17, 5 tipper på ordfører Fabian Stang (H).

– Jeg synes det er positivt at over halvparten vet hvem jeg er. Oslo er en stor, flerkulturell by. I tillegg konkurrerer vi oslopolitikere med rikspolitikere om den daglige oppmerksomheten, sier Røsland til VG.

Fabian i front

Høyres største valgkampkort er ordfører Fabian Stang. Både Fabi-buttons og Fabi-flaskevann er effekter som deles ut i valgkampen, men byrådslederen føler ikke at han havner i skyggen av Stang.

– Fabian Stang har hatt en veldig viktig rolle som ordfører. Han har vist hvordan han kan forene byen, sier Røsland.

Da Røsland fikk vervet for to år siden, var han den yngste byrådslederen i Oslo noensinne. Fra 2007 hadde han vært finansbyråd. Røsland innrømmer at han synes det er vanskelig å sammenligne seg med den populære Erling Lae, som var byrådsleder i ni år.

– Vi representerer to forskjellige generasjoner. Han var heller ikke et kjent navn da han begynte i 2000. Han bygget seg sakte, men sikkert opp en troverdighet, sier Røsland.

Nå skal han bruke tiden på valgkamp for Høyre og seg selv, i håp om at han får beholde rollen som byrådsleder også etter valget.