Hotell- og restaurantstreik 2016

 • Streikerammet hotell gjenåpnet

  Det var en amper stemning da streikerammede Radisson Blu Scandinavia valgte å gjenåpne for langhelgen. Hotellet hadde samlet nok uorganiserte arbeidere til å gjenåpne for langhelgen, melder TV 2. Ifølge en av de tillitsvalgte forsøkte en av hotellets vakter å fysisk fjerne de streikende arbeiderne slik at gjester kunne komme inn. – Det ble dessverre litt dramatisk, men politiet kom og fikk roet ned situasjonen, sier hotelldirektør Tarje Hellebust.

 • Streiken trappes opp i Akershus

  Flere hoteller og bedrifter i Akershus rammes når hotell- og restaurantarbeiderstreiken trappes opp. Totalt 562 ansatte i 57 virksomheter blir tatt ut i streik. Omtrent 1.500 ansatte i ulike bedrifter i Oslo er allerede i streik.

 • Streiken kan ramme pasienthotellet

  Pasienthotellet på Ullevål kan bli berørt av streiken i morgen. Oslo universitetssykehus jobber med løsninger slik at de har et tilbud til pasienter som bor på hotellet. Nesten 3500 fagorganiserte ble tatt ut i streik søndag morgen, etter at NHO Reiseliv og Fellesforbundet ikke ble enige om en ny riksavtale.

 • Plaza må også stenge

  Oslo Plaza vil også måtte stenge på grunn av streiken i hotell- og restaurantbransjen. Kunder ved hotellet må sjekke ut innen klokken 12 søndag, og etter dette vil hotellet holde stengt. 98 ansatte vil bli tatt ut i streik.

 • Gjestene får frokost

  Administrerende direktør ved Oslo Plaza, Terje Hellebust, sier hotellet vil gjøre det de kan for at gjestene ikke skal merke noe til streiken. – Ingen må forlate hotellet før klokken tolv i morgen, og alle får spise frokost, sier Hellebust til NRK.

  Toppen av Oslo Plaza, hotellet Radisson Blu
  Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix