NRK Meny
Normal

Hot Tub Time Machine

Hot Tub Time Machine er en tåpelig komedie om tåpelige mennesker. Ikke så veldig elegant, men den har sine øyeblikk.

Hot Tub Time Machine

Hot Tub Time Machine er en typisk kompisfilm som handler om tre kamerater som har mistet kontakten med hverandre. De hopper opp i boblebadet sammen, og vips skjer det noe magisk.

Foto: SF Norge AS

Komedien Hot Tub Time Machine handler om en kameratgjeng som ufrivillig reiser tilbake til 1986. Tidsmaskinen er et boblebad. Det er med andre ord ingen grunn til å ta dette så altfor høytidelig.

Hot Tub Time Machine er en typisk kompisfilm som handler om tre kamerater som har mistet kontakten med hverandre. Alle tre er skuffet over livet.

En av dem er alkoholiker, og overlever så vidt en uheldig kjøretur. Kameratene mistenker at han egentlig forsøkte å ta livet av seg, og bestemmer at de skal dra på guttetur til det samme høyfjellshotellet de pleide å feste på da de var unge. De tar også med seg nevøen til en av dem.

Når de kommer til fjells oppdager de at hotellet er forfallent og nesten tomt.

Tidsreiser

De skjønner også at de ikke har noe særlig til felles lenger, og det ser ut til å bli en deprimerende helg. De hopper opp i boblebadet sammen, og vips skjer det noe magisk, og de befinner de seg i 1986.

Vi møter John Cusack, Craig Robinson, Rob Corddry og Clark Duke i rollene. Vi som publikum ser dem som like gamle som de er i nåtiden, mens alle de møter i 1986 ser dem som like gamle som de var da. De får altså en ekstra sjanse til å feste som om de var unge. De skjønner fort at det kan være farlig å endre historiens gang ved å gjøre noe annerledes enn de gjorde da.

Hot Tub Time Machine

Når de kommer til fjells oppdager de at hotellet er forfallent og nesten tomt.

Foto: SF Norge AS

Dermed må de gjennomgå en rekke prøvelser, og skjønner snart at de kanskje tok noen dumme valg, og at de hadde hatt et bedre liv om de hadde gjort ting annerledes.

Dette er det man kaller en gross out-komedie, der mange av vitsene er overdrevent nedrige og ekle. Og dette er en skikkelig grisebinge av en film, med massevis av oppkast, avføring, dyrelik, sperm og lemlestelse.

Guttekomedie

Filmen har en ganske pågående energi, så det blir aldri kjedelig. Det er tett mellom vitsene, som det bør være en i slik film, men sant å si er de fleste av dem temmelig middelmådige.

Det er alltid litt krevende å se filmer som handler om tidsreiser, fordi man blir sittende å tenke fram og tilbake på hvordan dette hadde foregått i virkeligheten.

Fantasien blir presset så hardt at man rett og slett blir litt varm i toppen. Men på en bra måte.

Hot Tub Time Machine er nøyaktig det den gir seg ut for å være: en guttekomedie med en tåpelig premiss, stappfull av flaue vitser. Ikke noen stor eller viktig film, men den holder grei standard og har et par virkelig minneverdige øyeblikk.