NRK Meny
Normal

Hilde Louise: – Min mest krevende rolle

Artist Hilde Louise Asbjørnsen har vært blond siden hun var 16. Som Roxie i musikalen Chicago på Oslo Nye Teater skal både hår og personlighet forvandles. Bare den røde leppestiften beholdes.

Se klipp fra forestillingen Chicago her

Vårens store høydepunkt på Oslo Nye Teater er musikalen Chicago fra 1920-tallet. Stykket handler om de to kvinnene Roxie og Velma som sitter fengslet for mord. Innenfor murene søker de berømmelse gjennom skandaløse oppslag i pressen.

Det er 13 år siden sist stykket ble fremført på Oslo Nye. Da satt Hilde Louise Asbjørnsen i salen. Nå er hun på scenen som en av hovedrolleinnehaverne.

– Tenk å få være med på noe sånt, sa jeg etter å ha sett forestillingen fra 2002 og nå står jeg her. Det er jo helt magisk!

Karrierens største rolle

Hilde Louise Asbjørnsen i The Producers

Hilde Louise Asbjørnsen slik vi er vant til å se henne. Her fra stykket The Producers i 2011.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

Asbjørnsen ble for alvor kjent da hun vant NRK-serien Maestro i 2010. Siden da har hun spilt i både Guys and dolls og The Producers på Oslo Nye Teater. Rollen i Chicago er hennes mest krevende så langt.

– Roxie er en mentalt syk person, som går over lik for å få det som hun vil. I forberedelsene til stykket har jeg måttet grave frem følelser jeg ikke trodde jeg hadde. Det er gøy, men skummelt å få lov til å prøve seg på noe nytt.

Til daglig er Asbjørnsen platinablond, men denne våren skal hun ha på seg en rød parykk.

– Hun en karakter som ligger langt vekk fra min personlighet, derfor er det greit med litt hjelp fra kostymet.

Kampen om berømmelse

I fengselet konkurrerer Roxie og Velma om å få flest oppslag i avisen. Drømmen er rikdom og berømmelse.

– Det å få bildet av seg selv i avisa og bli kjent, er Roxie og Velmas største drøm. Den drømmen er det jo mange som kan kjenne seg igjen i også i dag, sier Asbjørnsen.

– Skal ikke bli en blåkopi

Svein Sturla Hungnes

Svein Sturla Hungnes har regien. Han var også regissør i 2002, forrige gang Oslo Nye Teater satte opp det samme stykket.

Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX

I 2002 var det Svein Sturla Hungnes som sto for regien. Han har det kunstneriske ansvaret også denne gang

– Vi har ikke planlagt at det skal være helt annerledes en forrige gang, men det skal i hvert fall ikke være en kopi. Det skal være nytt og friskt og det blir det, sier Hungnes.

Premieren spilles på Oslo Nye Teater den 22.januar.