NRK Meny
Normal

Har kjent hverandre lenge

37-åringen som er siktet for forsettlig drap har kjent den savnede 49-åringen i flere år. De to har blant annet vært på ferie sammen.

Politioverbetjent Finn Abrahamsen
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

- Det nye er at vi vet at de to har kjent hverandre i flere år og har vært på ferie sammen. De har også vært sammen i Skien og Oslo, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen.

Den 37-år gamle trønderen er siktet for å ha tatt livet av 49 år gamle Joaquin Leal Bermudez, som har vært savnet i flere dagar.

Joaquin Leal Bermudez er fra Spania og har jobbet som overlege ved Radiumhospitalet. Politiet forklarte i går kveld at de tror spanjolen har blitt drept og at de har liten tro på at han vil bli funnet i live.

Den drapssiktede 37-åringen har ennå ikke forklart seg for politiet.

- Han har benyttet sin rett til å nekte å forklare seg, men vi håper på en dialog etterhvert. Han har samtykket i fire ukers fengsling, sier Abrahamsen.

Ser i konteinere

 

Joaquin Leal Bermudez (49)
Foto: Politiet

Politiet har fremdeles ikke funnet 49-åringen, men de fortsetter søket nå. 

- Det er veldig vanskelig. Vi har hatt et søk i området rundt E18 og langs strekningen mellom Skien og Hvittingfoss på riksvei 32, sier Abrahamsen.

Nå håper han at tips fra publikum skal hjelpe politiet.

- Vi håper på å få mer informasjon fra publikum. Folk burde være oppmerksomme på konteinere både på de aktuelle veistrekningen og i området rundtden savnedes hus i Oslo, sier Abrahamsen.

- Der kan det ligge gjenstander som er knyttet til saken. Eventuelt kan legemeet ligge der, sier politioverbetjenten.