NRK Meny
Normal

Har ikke sett stor forskjell på veiene

På veitrafikksentralen som overvåker trafikken, har de ikke sett noen enorm forskjell i antall biler i morgenrushet, til tross for dagens forbud mot dieselbiler i Oslo. Også på buss, trikk og bane har det gått mer eller mindre som normalt.

Morgenrush i Kirkeveien under første dag med dieselforbud

MANGE PÅ VEIEN: Det var som vanlig mange biler på veien under morgenrushet i Oslo tirsdag morgen, som her i Kirkeveien.

Foto: NRK

I morgens klokken 06.00 ble dieselforbud innført i Oslo for første gang. Mellom klokka 06.00 og 22.00 er det ikke tillatt å kjøre dieselbil på kommunale veier i hovedstaden.

Dette til tross: Morgenrushet i Oslo har ikke vært så veldig annerledes, skal vi tro Statens vegvesen.

– Vi har merket litt mindre trafikk, men om dette skyldes dieselforbud eller snøen som kom eller en kombinasjon av dette kan jeg ikke si. Men forskjellen har ikke vært enorm fra det som er normalt, sier Dag-Rune Sneve Gundersen, trafikkoperatør i Statens vegvesen ved 08.30-tiden.

Dieselforbud i Oslo

MÅ STÅ: Om man ikke skal kjøre ulovlig i dag, må bilister med dieselbil la den stå eller holde seg unna kommunale veier.

Foto: Birgitte Wold Ingebretsen / NRK

Ikke vært behov for ekstra busser

Gro Feldberg Janborg

Gro Janborg er kommunikasjonssjef i Ruter og sier deres observasjoner ikke tilsier noe særlig passasjervekst i dag.

Foto: Ruter

Ruter melder om noe mindre trafikk på veiene som har ført til bedre fremkommelighet for bussene deres og mindre forsinkelser, men de tror ikke det har vært de store endringene i antall passasjerer.

– Vi har ikke måttet kjøre fra noen, og det har ikke vært behov for å sette inn ekstra busser. Vi har hatt busser stående klare om det hadde vært behov, sier Gro Janborg, kommunikasjonssjef i Ruter.

Hun sier det virker som at folk har fulgt oppfordringen om å reise litt tidligere eller litt senere. Janborg oppfordrer folk til å tenke på det samme når ettermiddagsrushet står for tur.

Dieselforbudet vil gjelde til Bymiljøetaten mener det ikke er nødvendig lenger. De har laget et kart over veiene hvor forbudet gjelder.

Laster kart, vennligst vent...

Her kan du kjøre dieselbil under forbudet.