Har ikke fått bevis for at Anne-Elisabeth Hagen lever

POLITIHUSET, LILLESTRØM (NRK): Det har vært ny kontakt mellom familien Hagen og de antatte kidnapperne.

Politiet har fortsatt håp om å at familien skal få Anne-Elisabeth Hagen hjem i god behold, men politiinspektør Tommy Brøske erkjenner at de er bekymret.

Politiet har fortsatt håp om at familien skal få Anne-Elisabeth Hagen hjem i god behold, men politiinspektør Tommy Brøske erkjenner at de er bekymret.

Politiet holdt mandag ettermiddag en pressekonferanse om siste utvikling forsvinningssaken. Det har vært ny kontakt mellom Anne-Elisabeth Hagens familie og de antatte bortførerne.

Beslutningen om å kalle inn til pressekonferanse ble fattet tidligere i dag.

– Det har kommet et nytt budskap. Det er rettet mot familien og er sendt til bistandsadvokat og politiet, sier politiinspektør Tommy Brøske.

Politiet mener at avsenderen bak det nye budskapet er de samme som tidligere.

Den forrige kontakten med en mulig motpart skjedde 16. januar. Dette gikk Holden ut med på en pressekonferanse 24. januar. Advokaten sa den gang at de ønsket å videreføre kontakten på en plattform som er bedre egnet til å kommunisere på.

– Vi kan bekrefte at man er kontaktet via en annen kanal, og at denne er mer egnet for kommunikasjon, sier Brøske nå.

Politiet ønsker ikke å gi noen ytterligere detaljer om når og hvordan budskapet ble formidlet.

– Positivt med kontakt

Han vil ikke si noe om hvilken plattform som er brukt denne gangen eller hva kontakten inneholder. Han understreker at politiet ikke er en forhandlingspart i denne saken.

Politiet anser det som positivt at motparten har tatt kontakt. Men det er ikke lagt fram bevis for at de som hevder å ha Anne Elisabeth faktisk har henne, og politiet erkjenner at det er urovekkende at det ikke har kommet livsbevis.

Anne-Elisabeth Hagen og Tom Hagen

Anne-Elisabeth Hagen er gift med en av Norges rikeste menn, Tom Hagen.

Foto: Privat/Scanpix

– Vi kan ikke gå ut med dato eller detaljer om hvilken plattform som er benyttet, med bakgrunn i de prosesser som pågår, sier Brøske.

– Foregår det nå en dialog?

– Jeg kan ikke si noe annet enn det jeg har sagt, at det har kommet et nytt budskap. Noen detaljer utover det kan jeg ikke kommentere nå, sier Brøske.

Borte siden oktober

Anne-Elisabeth Hagen (68) forsvant fra sitt hjem i Sloraveien i Lørenskog om morgenen eller formiddagen 31. oktober i fjor.

Siste sikre livstegn fra Hagen er en telefonsamtale til et familiemedlem den samme dagen.

På grunn av grove trusler mot Hagens liv og helse ble etterforskningen holdt hemmelig i flere måneder. Men onsdag 9. januar gikk politiet offentlig ut med saken. Deres hovedteori er at Hagen ble bortført.

Kontakten familien Hagen har hatt med de angivelige kidnapperne, er enveiskommunikasjon, forteller bistandsadvokat Svein Holden.

Kontakten familien Hagen har hatt med de angivelige kidnapperne, er enveiskommunikasjon, forteller bistandsadvokat Svein Holden.