NRK Meny
Normal

Håper på tåkefri kamp

Oslo kommune har de siste dagene jobbet for å fikse ventilasjonsanlegget i Jordal Amfi, etter at kampen mellom Vålerenga og Lørenskog ble stoppet på grunn av mye tåke inne i hallen.

Klubbdirektør Jan Tore Kjær

Klubbdirektør Jan Tore Kjær i Jordal Amfi tirsdag formiddag. Han håper tåkeproblemene er borte for godt.

Foto: Thomas Marthinsen

– De har holdt på siden fredag og vi har fått beskjed om at problemet skal være løst slik at vi går mot en tåkefri kveld mot Sparta, sier klubbdirektør i Vålerenga Ishockey Jan Tore Kjær.

Da kampen mot Lørenskog ble avlyst sist torsdag, skyldtes det dårlig ventilasjon i kombinasjon med mye regn. Det skapte tåke og dårlig sikt inne i hallen.

Vålerenga tar imot Sparta i Jordal Amfi klokka 19 tirsdag kveld, og klubben fryktet at ventilasjonssituasjonen skulle føre til en ny avlysning.

Men nå har Oslo kommune reparert ventilasjonsanlegget.

Ventet regn til kvelden

– Det skal jo fosse ned i ettermiddag, så vi får bare håpe at alt er i orden, sier Kjær.

Jordal Amfi har lenge vært i dårlig stand. Hallen ble bygd til Oslo-OL i 1952 og har lenge hatt behov for oppgradering. Det er satt av 500 millioner kroner til en ny hall, men ikke før i 2018.

Mens kommunen jobbet med anlegget i Jordal Amfi, ble det oppdaget en feil, forteller Kjær.

– Dette var en feil de ikke hadde funnet tidligere, så vi får bare håpe at det de har gjort er nok. Det har de i hvert fall garantert.

Dekke utgifter

Norges Ishockeyforbund har bestemt at den avbrutte kampen mellom Vålerenga og Lørenskog torsdag skal spilles på nytt.

Kampen spilles på nytt på en dato som avtales mellom klubbene og Vålerenga må betale utgiftene Lørenskog hadde i forbindelse med den avbrutte kampen.