NRK Meny
Normal

Halve Oslo vil i operaen

Nesten halvparten av alle hovedstadens innbyggere har planlagt en visitt til den nye operaen i år.

Operaen i Bjørvika
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Ifølge en meningsmåling vil 45 prosent av Oslo-folk mest sannsynlig ta en tur til operaen i Bjørvika i løpet av 2008, skriver Aften.

110.000 billetter solgt

Billettkø i operaen

Køen var lange da operaen åpnet for billettsalg for første gang tidligere i år.

Foto: MMS-bilde: Knut Erik Solhaug / NRK

Operainteressen er større hos kvinner enn hos menn, og interessen øker også med alder, skal man tro undersøkelsen. Den viser også at folk som stemmer Venstre og Rødt er de mest operalystne, mens Fremskrittspartiets velgere i mindre grad vil bruke penger på høykulturen.

110.000 billetter er allerede reservert eller solgt til årets forestillinger, men det er enda mer å hente. 180.000 billetter er nemlig fortsatt ledige.

- Folk er veldig interesserte, og ikke minst fornøyde. Her har vi både utsikt og lys. Som jeg sa til en engelskmann: Vi har aldri sett the sky before, sier Berit Kromvoll, som jobber i billettutsalget i operaens foajé, til Aften.

Operasjef Bjørn Simensen

Operasjef Bjørn Simonsen.

Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

- Frir til folk flest

På operaens program kan man finne alt fra  Bollywood-musikk til rock  i tillegg til selvsagt klassikere som opera og ballett. Operasjef Bjørn Simensen sier til avisen at han synes det er flott dersom nye publikumsgrupper kommer til operaen for å se rock, jazz og lignende.

- Kall det gjerne et frieri. Men det er lettere å besøke et hus der du har vært før, og vi gjør det vi kan for å senke terskelen, sier Simensen, som allikevel understreker at 90 prosent av tilbudet skal være opera, ballett og symfonisk musikk.

 

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.