NRK Meny
Normal

Gutt (7) fikk håndballmål over seg - livstruende skadet

En sju år gammel gutt ble onsdag kveld flydd til Ullevål sykehus med alvorlige skader etter en ulykke under trening i Nannestadhallen i Akershus. – Vi føler med familien, sier klubbleder.

Nannestadhallen

Det var under trening i Nannestadhallen den sju år gamle gutten fikk et håndballmål om ikke var feltet til gulvet, over seg.

Foto: Ingvill Edvardsen / NRK

Det var under en trening like før klokken 18 onsdag kveld at politiet på Romerike i Akershus fikk melding om ulykken. De har i kveld snakket med vitner som var tilstede i Nannestadhallen og undersøkt håndballmålet.

Målet var ikke festet i gulvet av en eller annen årsak, slik det skal være, sier Bjørn Jahr, operasjonsleder i Romerike politidistrikt til NRK.

Håndballmålet på den andre siden av hallen var festet med bolter til gulvet.

– Vi vet ikke hvorfor det ikke var festet. Det kan være mange årsaker til det, sier Jahr.

Politiet har ennå ikke klart for seg hva som skjedde da målet veltet.

– Veldig trist

Politi og helsepersonell var raskt på stedet, og det ble utført livreddende førstehjelp på gutten før han ble flydd til Ullevål sykehus med et ambulansehelikopter.

Nannestad IL ville ikke kommentere saken onsdag kveld, fordi de ikke vet nøyaktig hva som har skjedd. Leder for klubben, Kjell Erik Dahl, sier likevel til NRK at hendelsen er trist.

– Vi føler med familien og de berørte, sier Dahl.

Kommunen følger opp

Nannestad kommune har koblet inn kriseteam for å ta hånd om pårørende og berørte etter ulykken. Også skolen der gutten går på forbereder seg nå på hvordan de skal møte elevene og klassekamerater av gutten.

- Hele bygda er sterkt berørt. Det er tragisk når ulykker skjer, og spesielt når barn er involvert, sier rådmann Paul Glomsaker.

Kommunen skal torsdag morgen gjennomgå hendelsesforløpet og sikkerhetsrutiner med politiet. Rådmannen bekrefter at håndballmål skal være festet til gulvet, og at det er festeanretninger for dette i Nannestadhallen.