NRK Meny
Normal

Gutt (7) døde etter håndballmål-ulykke

Den sju år gamle gutten som fikk et håndballmål over seg i Nannestadhallen onsdag kveld, døde torsdag av skadene. Det opplyser politiet til NTB.

Gutt (7) døde etter ulykke i Nannestadhallen

ULYKKESSTEDET: Det var under trening i Nannestadhallen onsdag kveld at den sju år gamle gutten fikk et håndballmål over seg.

Foto: Andreas Sundby / NRK

Det var under en trening like før klokken 18 onsdag kveld at politiet på Romerike i Akershus fikk melding om ulykken. Gutten ble flydd til Ullevål sykehus med livstruende skader.

Det er Nannestad kommune som skal følge opp de pårørende, og kriseteamet skal også hjelpe andre som er berørt av ulykken.

Paul Glomsaker

Rådmann i Nannestad, Paul Glomsaker.

Foto: Vegar Erstad

Tidligere i dag fortalte rådmann i Nannestad kommune, Paul Glomsaker, til NRK at den tragiske ulykken preget hele bygda. Da var tilstanden til gutten fortsatt kritisk.

– Vi er alle preget av det, og tankene går selvsagt til de nærmeste pårørende, sa Glomsaker.

Han fortalte at kriseteamet i kommunen og rektor ved skolen der gutten var elev, møttes i går kveld for forberede seg. Torsdag formiddag har kommunen hatt en gjennomgang av sikkerhetsrutinene i hallen.

Etterforsker hvorfor målet veltet

Foreløpig er det ikke kjent hva som forårsaket ulykken, og politiet etterforsker hvorfor målet veltet.

– Vi startet etterforskning umiddelbart etter ulykken, og vi har satt flere politifolk på saken i dag, sier lensmann Bjørn Hoff til NRK torsdag formiddag. Blant annet skal de avhøre de mange som var til stede i hallen da ulykken skjedde.

Leder i Nannestad IL, Kjell-Erik Dahl, sa til NRK torsdag formiddag at de tar sikkerheten veldig alvorlig, og at målet pleier å være sikret slik det skal.

– Vi gir politiet all den informasjon vi kan bistå med. Det var mange vitner til ulykken, og vi er opptatt av å finne ut hva som har skjedd, sier Dahl.

Samtidig fortalte han at de har vært aller mest opptatt av å ta vare på de mange berørte.

– Vi er et lite lokalsamfunn, og dette berører oss veldig alle sammen. Vi er opptatt av å være tilgjengelige og bistå de som trenger det.