NRK Meny
Normal

Gravsteiner veltet på Romerike

Om lag 20 gravsteiner ble veltet og flere gravlykter ble knust på Stalsberghagen gravlund på Romerike natt til 17. mai.

Veltet gravstøtte Romerike

VANDALISERT: Flere gravsteiner ble natt til 17. mai vandalisert på gravlunden på grensa mellom Strømmen og Rælingen i Akershus.

Foto: NRK

Tidlig på morgenen fikk politiet tips fra pårørende om vandaliseringen på gravlunden, som ligger på grensa mellom Strømmen og Rælingen, skriver Romerikes Blad.

– Dette er ikke noe hyggelig, det er bare tragisk. Vi får bare håpe at vi klarer å komme til bunns i saken, sier operasjonsleder Stine Bjerke i Øst politidistrikt til avisen.

Laster Twitter-innhold

Politiet ønsker tips

– At ikke mennesker kan bruke kreftene sine på andre ting. Kirkegården er et sted hvor man skal kunne gå og tenke over sine slektninger som har gått bort tidligere. Det skal være et fredfullt sted, så jeg synes det er utrolig trist at pårørende skal oppleve dette, sier kirkeverge Reidar Kavlie-Borge sier til NRK

Kirkeverge Reidar Kavlie-Borge

Kirkeverge Reidar Kavlie-Borge.

Foto: NRK

Han sier det må mye krefter til for å klare å velte en gravstøtte.

– Monumentene er boltet fast i en sokkel. Man må bruke harde metoder, men med hjelp fra to, tre menn kan man klare det, sier kirkevergen til NRK.

Politiet har undersøkt stedet, men har foreløpig ingen konkrete spor. De ber derfor vitner som kan ha sett kjøretøyer eller personer, om å ta kontakt.

Nå vurderer Kavlie-Borge om de skal øke sikkerheten ved kirkegården.

– Det er for tidlig å konkludere, men vi må nok vurderere vakthold for at ikke slikt skal skje igjen, avslutter han.

Veltet gravstøtter Romerike

VELTET: Politiet har undersøkt stedet, men har foreløpig ingen konkrete spor. Rundt 20 gravsteiner ble veltet og flere gravlykter ble knust på Stalsberghagen gravlund på Romerike natt til 17. mai.

Foto: NRK