NRK Meny
Normal

GPS-tyver herjer på Romerike

Innbruddstyver har siden august stjålet GPS-enheter og annet utstyr fra 130 biler på Romerike. For bileier Sjur A. Lindheim Haram i Nittedal har det skjedd to ganger i løpet av bare tre uker.

GPS tjuveri på Romerike

NYTT INNBRUDD: Det er ikke første gang GPS-utstyret til Sjur A. Lindheim Haram har blitt rasket vekk fra bilen hans. Første gang var i september, i oktober skjedde det på nytt.

Foto: Sjur A. Lindheim Haram / PRIVAT

Sjur A. Lindheim Haram

MISTENKER SAMME BANDE: Sjur A. Lindheim Haram tror det er samme gjerningsmenn som står bak begge bilinnbruddene som han har vært offer for.

Foto: Kaja Figenschou / NRK

Vi oppdaget at bilen som sto på gårdsplassen hjemme hos oss hadde fått frastjålet GPS-enheten i løpet av natten, forteller Sjur A. Lindheim Haram.

– Hele vinduet på førerdøra var tatt ut i sin helhet og lå pent på gresset, fem-ti meter bortenfor bilen bak en tuja-busk, sier han.

Siden august har politiet fått 130 meldinger om denne typen bilinnbrudd, men fortsatt er det ingen mistenkte i saken.

Foreløpig ingen mistenkte

Banden som har herjet på Romerike siden sensommeren, stjeler GPS-navigasjonsutstyr og stereoanlegg fra biler av merkene Volkswagen og Skoda.

– Vi har noen spor, men leter fortsatt i blinde etter de som utfører dette. Det er ingen vitner til selve innbruddene, sier Harald Engøy i Romerikspolitiet til NRK.

– Vi har fullt trykk på etterforskningen og ser nå på om det finnes overvåkningsvideoer som kan avdekke noe mer, sier Engøy.

Helt lik framgangsmåte

For Lindheim Haram er det er andre gang på under tre uker at det samme har skjedd på nøyaktig samme måte.

– Jeg tror det er de samme som står bak, fordi vinduet som ble tatt ut av bilen er lagt på samme sted, pent på plenen bak den samme tuja-busken, sier han.

Får hjelp av utrykningspolitiet

I løpet av sist helg var det 20 tilfeller av bilinnbrudd i distriktet. Ifølge Engøy har det samme også foregått i Hedmark og Oppland i samme periode.

Nå koples utrykningspolitiet inn i jakten på GPS-banden.

UP kobles inn fordi de kan stoppe og kontrollere mistenkelige biler i jakten på banden, skriver Romerikes Blad.

Har flyttet bilen

I mellomtiden frykter bileier Sjur A. Lindheim Haram nye innbrudd og sier han nå har begynt å ta sine forholdsregler.

– Etter de to innbruddene tenker jeg at det sikkert kan skje enda en gang. Nå vet de at den bilen pleier å stå der, sier Lindheim Haram og forteller at bilen nå står godt plassert et annet sted enn på gårdsplassen.