Gjenvalgt til tillitsverv etter varslersak

En Ap-politiker måtte trekke seg fra byomfattende verv i Oslo Ap og i AUF i Oslo, etter at partiet hadde behandlet en varslingssak mot vedkommende. Likevel ble politikeren gjenvalgt til et tillitsverv i et lokallag.

Varslersakene mot nestleder Trond Giske

Arbeiderpartiets lokaler på Youngstorget.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Varselet dreier seg om seksuell trakassering og Oslo Ap har bekreftet saken. Partiledelsen konkluderte med at det hadde skjedd brudd på Arbeiderpartiets interne retningslinjer mot seksuell trakassering. Likevel ble politikeren gjenvalgt til et tillitsverv i et lokallag, skriver Dagbladet.

Vedkommende ble altså gjenvalgt til det lokale tillitsvervet etter at varslersaken var behandlet ferdig og etter at Norges største lokallag slo fast at saken hadde fått konsekvenser for politikeren det er varslet om.

– Ikke tatt på alvor

Varsleren følte seg i utgangspunktet ivaretatt av partikontoret.

– Først konkluderer partiet, og det er bra, men så fulgte ikke lokallagene opp. Jeg blir veldig frustrert, og føler at jeg ikke er blitt tatt på alvor. Jeg vet at mange opplever saken som ubehagelig, sier varsleren til Dagbladet.

Ute av det sentrale miljøet i AUF Oslo

– I denne saken har vi forholdt oss til partiets retningslinjer, sier partisekretær i Oslo Ap, Siri Gåsemyr Staalesen, via sms til NRK.

– Men vedkommende ble gjenvalgt til et verv i et lokallag. Var det greit?

– Vi har vurdert og iverksatt reaksjoner sett i lys av tilsvarende saker, svarer partisekretæren. I vurdering av reaksjonene har vi vektlagt at vedkommende ikke lengre er en del av det sentrale miljøet i AUF i Oslo, sier hun.

Dagbladet skriver at flere i AUF som står nær varsleren, reagerer på måten Oslo Ap har behandlet denne saken på. De mener behandlingen sender signal om at ikke alle varsler får konsekvenser i Oslo Ap, slik partilaget flagget høyt like før jul.