Gjengsiktet meldte seg for politiet

Den sjette broren (26) i den helerisiktetde familien kom med fly fra London til Gardermoen i kveld. 

Storaksjon mot B-gjengen

9. mai gikk politiet til en samordnet aksjon i Oslo og Brasil.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Den sjette broren som er siktet etter gjengaksjonen, meldte seg i London fredag, skriver aftenposten.no.

Fem av brødrene sitter allerede varetektsfengslet etter politiets gjengaksjon "Operasjon Nemesis" mot den kriminelle B-gjengen 9. mai.

Siktet for hvitvasking

Oslo politidistrikt meldte i dag at de vil løslate tre av de fire kvinnene som ble pågrepet i aksjonen.

To av kvinnene har mindreårige barn, noe som har vært et moment i løslatelsesvurderingen. Den fjerde kvinnen som ble pågrepet blir inntil videre sittende i varetekt.

I dag har den sjette broren, en 26-åring som bor i England, meldt seg for politiet. Politiet tror at 26-åringen ikke har noen tett tilknytning til B-gjengen, skriver aftenposten.no.

26-åringen er likevel siktet for hvitvasking av et omfattende beløp.

Beslagla millionverdier

Operasjon Nemesis ble innledet 9. mai da politi fra Oslo politidistrikt, Økokrim og Kripos aksjonerte mot det de mener er den kriminelle B-gjengen og deres hjelpere.

Minst 17 personer ble pågrepet, samtidig som føderalt politi i Brasil slo til mot enkeltpersoner og selskaper eiet og drevet av nordmenn i Natal. Verdier for flere hundre millioner kroner ble beslaglagt av politiet i Norge og Brasil.

I Brasil gjaldt det eiendom og ferieleiligheter for opp mot 300 millioner kroner.

Advokattrøbbel

Advokat Helge Hjort regner med å fortsette som forsvarer for faren til de siktede norsk-pakistanske brødrene i hvitvaskingssaken.

Til NTB sier Hjort at han har tatt Oslo tingretts korreks til etterretning og mener det ikke er noen grunn til at han somoppnevnt forsvarer, skal fritas.

Politiet har imidlertid påkjærten avgjørelse i tingretten som konkluderte med at det ikke vargrunnlag for å fjerne Hjort fra saken, men som samtidig ga hamen korreks.

Leste avis på tross av isolasjon

Korreksen skyldes at politiet slo alarm da det ble oppdaget at Hjorts hjelpeadvokat, Abid Q. Raja, satt og leste en avis mens Hjort selv samtalte med sin klient i Moss fengsel.

Klienten er fengslet etter bestemmelsen om full isolasjon. Retten mener Hjort hadde det overordnede ansvar for at Raja ikke leste avis i nærvær av klienten og ga ham korreks for det.

Fredag opplyste Raja at han ikke skal ha noe mer med saken å gjøre. Han er heller ikke oppnevnt forsvarer. Politiet er ikke fornøyd med det og har påkjært avgjørelsen til lagmannsretten.

- Uklokt

- Det var uklokt av min kollega å lese i en avis mens vi besøkte klienten, men han fortalte selvsagt ikke noe om hva han leste. Dersom Raja hadde hatt til hensikt å videreformidle noe fra en avis, ville det jo ikke vært spesielt smart å gjøre det i politiets påsyn, sier Hjort.

Han mener det er utidig å drive på med denne saken slik politiet gjør, fordi retten allerede har ryddet opp ved å gi korreks, men ikke frita ham.

- Min klient må jo ha en forsvarer, og ordningen med fritt forsvarervalg gjelder selvsagt også ham, sier Hjort.