Politiet gikk fra dør til dør langs mulig Sigrid-rute

Politiet gjennomførte torsdag kveld en rundspørring i Østensjø-området.

rundspørring

RUNDSPØRRING: Her er politifolkene på plass på Østensjø torsdag kveld. Håpet er å få tips om Sigrid Schjetnes mystiske forsvinning.

Foto: Svein Olsson / NRK

I overkant av 30 sivilkledde politifolk gikk torsdag kveld i området fra Godlia T-banestasjon til Østensjø barnehage. Rundspørringen startet i 17-tiden og ble avsluttet litt etter klokken 20.00.

Det er nå gått 18 dager siden Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble meldt savnet etter at hun ikke kom hjem etter et besøk hos venninnen i Vetlandsveien natt til 5. august.

– Tok bilder av biler

Hun skulle vært hjemme klokken 00.30. Rundt klokken 01.30 ble mobiltelefonen, skoene hennes en sokk funnet ved Østensjø barnehage.

  • HAR DU INFORMASJON OM SAKEN? Ring politiet på 02800 eller Advokatfirmaet Stabell & Co på 41578833
Sigrid Giskegjerde Schjetne

SAVNET I FLERE UKER: Sigrid Giskegjerde Schjertne (16).

Foto: Privat / NTB scanpix

Det er i nettopp dette området, mellom venninnen og barnehagen, politiet torsdag kveld gikk gjennom.

I overkant av 100 adresser ble besøkt i håp om å få inn ny informasjon som kan bidra til å løse den 16-årige jentas mystiske forsvinning.

Politiet holder det som svært sannsynlig at det området de i kveld saumfarer for tips, er det samme som Sigrid gikk kvelden hun forsvant. Mandag skulle hun begynt på videregående skole. Nå vet ingen hva som har hendt med den unge jenta.

Rundspørring

Sivilt politi går fra dør til dør på Østensjø i jakten på spor i Sigrid-saken.

Foto: Svein Olsson, NRK

– Det foregår nå en rundspørring. Vi er i området for å sikre oss at vi får snakket med alle. Utgangspunktet er området Sigrid kan ha gått i, opplyste pressesjef Unni Grøndal i Oslo-politiet litt før klokken 19.

Der folk ikke var hjemme, la politibetjentene igjen brev på døren. Mange naboer oppsøkte dessuten politimannskapene da NRK.no var i området.

Politiet tok også bilder av biler i nabolaget.

Politimannskapene samlet seg ved barnehagen der Sigrids eiendeler ble funnet etter forsvinningen, i krysset Dalbakkveien/Låveveien.

Veien Sigrid skal ha gått hjem ligger i et fredelig boligområde med hus og hager tett inntil veien.

Foreldrene til Sigrid Giskegjerde Schjetne håper at dusøren vil hjelpe de å finne datteren.

Sigrids foreldre utlover dusør på én million kroner

– Det er ikke mye trafikk, og det er hus på alle sider. Det er veldig rart at ingen har møtt på henne her. Der er Godlia T-banestasjon, sa Sigrids far, som sammen med moren i helgen tok NRK med på den sannsynlige ruten datteren kan ha tatt forrige helg.

En T-bane gikk til Oslo sentrum 00.13 kvelden Sigrid forsvant.

Tipsene avtar

– Det må ha vært folk her da. Vi skjønner ikke at ingen har sett noe, sa foreldrene, og ba innstendig folk som kan ha sett noe om å melde seg.

Politiet gjennomførte en lignende rundspørring ganske umiddelbart etter at Sigrid ble meldt savnet.

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16)

FORSVINNINGSDAGEN: Her er Sigrid fotografert samme kveld som hun forsvant. Hun hadde på seg genseren og halskjedet til høyre da hun gikk hjem fra foreldrene.

Foto: Politiet

Forrige helg ble det kjent at foreldrene til Sigrid, Ingrid Giskegjerde og Tom Schjetne, utlover en dusør på én million kroner for tips som fører til at datteren blir funnet.

Politiet advarte på forhånd mot en slik dusør, i frykt for å bli nedrent av unyttige tips. Til tross for dette er tipsmengden i saken nå minkende, opplyste politiet i går.

Sporene

Her er de viktigste sporene politiet jobber med:

  • Vitneavhør: Politiet har snakket med Sigrids familie og omgangskrets. Det har så langt ikke pekt mot noen mistenkte.
  • Moduskandidater: Oslo-politiet har en egen etterforskningsgruppe som konsentrerer seg om moduskandidater, slik som tidligere straffedømte seksualforbrytere. Politiet har så langt ikke kommet med noen informasjon fra dette arbeidet.
  • Mobiltelefonen: Mobiltelefonen kan blant annet inneholde opplysninger om hvor hun har gått og hvor raskt hun har beveget seg. Politiet utelukker ikke at mobilen kan ha blitt brukt av andre enn Sigrid på tidspunktet hun forsvant. Politiet ønsker ikke å si om de har fingeravtrykk fra mobilen.
  • Mulig observasjon av Sigrid: Politiet opplyste til NRK onsdag at de har observasjoner av det som kan være Sigrid mellom venninnen i Vetlandsveien og barnehagen der de siste sporene slutter. De vil ikke gå nærmere inn på hvor, og påpeker at observasjonene ikke er sikre.
  • Observasjon av bil: Politiet har nå fått over 30 tips etter etterlysningen av en mørkerød bil som har befunnet seg i Låveveien ved Østensjø barnehage mellom 00.00 og 00.30 natt til 5. august. Bilføreren har ikke meldt seg. Politiet har kontakt med to andre bilførere de etterlyste tidligere i saken.
  • Facebook-tilgang: Sigrids Facebook-side er et av sporene politiet har sagt de legger mye vekt på. Torsdag opplyste politiet at de får den informasjonen de har etterspurt.
  • Overvåkningsbilder: Politiet har frigitt bilder av Sigrid tatt idet hun går av Tveita-bussen klokken 19.45 lørdag kveld. Politiet sier til NRK at de fortsatt får inn overvåkningsbilder fra omkringliggende områder. De har bilder av biler, men ikke noe de har gått ut med ennå.
  • Klær: Etter at overvåkningsbildene av Sigrid ble frigitt torsdag, har politiet fått inn mye klær som de nå jobber med å sortere. Det er kun sokken funnet i barnehagen som de så langt har fått DNA-treff på.