NRK Meny
Normal

Går fri etter skytedrama

Statsadvokaten har henlagt saken mot to norsk- pakistanere, som har vært siktet etter skytedramaet på Aker Brygge i august 2006.

Oslo-politi
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

En 27- åring og en 30- åring har vært siktet for to forsettelige drapsforsøk. Nå sier 30- åringens forsvarer, Vidar Lind Iversen til Daglandet at klienten kommer til å kreve erstatning for uberettiget straffeforfølgning.

En norsk- pakistaner har vært etterlyst siden to personer ble skutt og alvorlig skadet på Aker Brygge. Politiet mener manne klarte å flykte til Pakistan få dager etter attentatet.

En person er i Borgarting lagmannsrett dømt til fengsel i syv år for to forsøk på drap. Aker Brygge- dramaet er omtalt som et oppgjør mellom A- og B- gjengen.

Det ene offeret fra Aker Brygge er senere dømt til fengsel i elleve år for drapsforsøket på lederen av B- gjengen, skriver Dagbladet. Saken skal opp i Høyesterett om kort tid.

Kritisk til behandling

Lind Iversen er svært kritisk til politiets behandling av saken mot sin klient.

– Dette er et forhold som burde være henlagt for lenge siden. Min klient satt fengslet fra august 2006 til mai 2007. Han forklarte seg i et lenger avhør helt innledningsvis i saken, sier Lind Iversen til avisen.

Han mener dette har gått på bekostning av klientens rettssikkerhet.

Straffesaken mot de to norsk- pakistanerne er henlagt etter manglende bevis og en totalvurdering.