NRK Meny
Normal

Ber folk angi naboen

Politiet frykter at gjengmiljøet fra Oslo vil etablere seg på Romerike. Nå ber lensmannen folk angi naboene sine.

Lensmann Morten Huse i Ullensaker
Foto: Morten Holm, Holm, Morten

Etter helgas gisseldrama i Ullensaker, vil politiet nå gjøre alt de kan for å hindre at kriminelle gjenger får fotfeste på Romerike.

Lensmann i Ullensaker, Morten Huse, ber folk følge ekstra nøye med på nye naboer og tipse politiet hvis de får mistanke om at det foregår noe kriminelt.

- De som ikke følger samfunnets normer skal absolutt ikke føle seg trygge, verken i vår kommune eller på Romerike, sier lensmannen.

Var kjent av politiet

Villaen i Ullensaker hvor tre menn ble holdt fanget
Foto: Morten Holm, Holm, Morten

 

For etter at politiet i helga stormet huset der et sentralt gjengmedlem har holdt fanget og mishandlet gisler i det som skal være et narko-oppgjør, fikk folk i Ullensaker en vekker.

Politiet har kjent til at den 37 år gamle mannen hadde flyttet til det rolige tettstedet Algarheim, og de har allerede vært i huset flere ganger. 

Nå ber politiet være litt mere nyskjerrig på hva naboen driver med.  

- Jeg vil oppfordre folk til å følge med når folk flytter ut hit, og gjerne kontakte oss når de ser noe de lurer på, sier lensmannen.

Følger med på naboen

Væpnet politi holder vakt utenfor Nedre Romerike tingrett
Foto: Terje Christiansen / NRK

 

Ordfører i Ullensaker, Harald Espelund fra Fremskrittspartiet, sier også at helgas dramatiske aksjon har fått folk til å følge litt mere med på naboen.

- Det som har skjedd, gjør at folk tenker seg om: Hva skjer bak den fasaden, er det noe kriminelt? Vi må være våkne og være klar over at sånt skjer, sier Espelund.

Politiet sier de nå vil sette inn en storintensiv for å hindre at gjengmiljøet etablerer seg i Ullensaker.

- Vi er ikke så naive at vi tror arbeidet er over. Det er i startgropa og vi vil gjøre vårt for at ingen gjenger skal etableres her, sier lensmannen.

 

Væpna politi
Foto: Vibeke Ravndal / NRK