Normal

Frykter at Støre trekker seg

Alt bråket rundt stortingslista til Oslo Arbeiderparti gjør at flere nå frykter at Jonas Gahr Støre trekker seg som stortingskandidat.

Jonas Gahr Støre
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Striden om stortingsvalglista til Oslo Arbeiderparti fortsetter.

En av Oslo-partiets mest sentrale politikere, Trond Jensrud, får kraftig kritikk for utspillet om å vrake Jan Bøhler fra tredjeplassen til fordel for Jonas Gahr Støre.

Flere mener at Jensrud kun oppnår å skape mer bråk. De frykter at følgen kan bli at Støre velger å ikke stille som stortingskandidat.

Vil bytte ut Jan med Jonas

- Viktig å sikre Jonas plass

Varsler nominasjonsstrid i Oslo Ap

- Ikke flertall for Jensruds løsning

Det var i Østlandssendingen i går Trond Jensrud hevdet at utenriksministeren bør få tredjeplassen til Oslo-partiets leder Jan Bøhler, i stedet for å skyve en kvinne ned fra fjerdeplassen.

Flere vi har snakket med mener at Jensrud vet at denne løsningen ikke har flertall og at utspillet kun tar fokus vekk fra det de mener er den samlende løsningen, nemlig Støre på fjerdeplass.

- Bred støtte for Jan og Jonas

- Jonas Gahr Støre har bred støtte i hele Norge, og Jan Bøhler har bred støtte i Arbeiderpartiet i Oslo. Hvis man da skal dytte Bøhler ned for å gi plass til Støre, skaper det en unødvendig konflikt, sier leder for Ullern Arbeiderparti og styremedlem i Oslo Arbeiderparti, Dag Harlem Stenersen.

- Er det flertall for å gi fjerdeplassen til Gahr Støre i stedet for Marianne Marthinsen?

- Etter min mening er det flertall for Støre på en fjerdeplass, ja, sier han.

- Ingen tilhenger

- Hva mener du motivet til Trond Jensrud er, når han foreslår å gi Støre plassen til Jan Bøhler?

- Jeg tror ikke han er noen stor tilhenger av Gahr Støre, det fremstår i allefall slik, sier Harlem Stenersen.

- Saboterer for Støre

Partistyremedlem og mangeårig profilert lokalpolitiker Knut Roger Andersen er enig i at utspillet om å sette Støre opp mot Bøhler, kun er egnet til å sabotere for Støres kandidatur.

- Det mest alvorlige er at hvis Jensrud og Fiskvik fortsetter dette kjøret mot Norges mest populære politiker, Jonas Gahr Støre, kan det være at han blir så demotivert at han ikke gidder å stille. Da taper Arbeiderpartiet, sier Andersen.

Maner til ro

Knut Roger Andersen maner nå til ro i partiet.

- Alle bør bidra til å kutte ut denne diskusjonen, og gi nominasjonskomiteen ro til å finne en løsning. Jeg er helt overbevist om at et massivt flertall vil ha både Jan Bøhler og Jonas Gahr Støre på de fire øverste plassene, sier Knut Roger Andersen til NRK Østlandssendingen.

Les også: