NRK Meny
Normal

Frp kan si ja til kraftig prishopp i bomringen

Fremskrittspartiet i regjeringen og på Stortinget kan komme til å si ja til et kraftig prishopp i bomringen. Fremskrittspartiet i Oslo og Akershus er derimot sterkt kritiske til bompengesjokket som NRK har fortalt om denne uka.

Bomring i Oslo

PRISEN SKAL OPP: Skissen til bompengeinnkreving ligger på bordet under reforhandlingen av Oslopakke 3 mellom Oslo og Akershus. Frp er ikke med på gjeldende forlik, i protest mot dagens bompenger.

Foto: Kaja Figenschou / NRK

– Det er helt uhørt, sier Finn Terje Tønnessen, samferdselspolitisk talsmann for Fremskrittspartiet i Akershus fylkesting.

Finn Terje Tønnessen

Finn Terje Tønnessen, samferdselspolitisk talsmann for Fremskrittspartiet i Akershus fylkesting.

Foto: Akershus Fylkeskommune/Kristin Svorte Oslo

NRK fortalte tirsdag at Akershus-beboere risikerer å måtte betale opptil 120 kroner dagen for å kjøre på jobb i Oslo.

Tønnessen er fra Eidsvoll, der pendlerne i tillegg må gjennom flere bommer på E6 nord for Gardermoen. Inkludert drivstoffutgifter anslår Tønnessen at folk fra ytterkantene av Akershus må ut med mellom 5000 og 7000 kroner måneden for å komme seg på jobb i Oslo.

– Trekker du det fra lønna så kan du faktisk begynne å lure på om det faktisk lønner seg på jobb, sier Tønnesen til NRK.

Ikke med på gjeldende forlik

– De skissene som foreligger nå er helt uaktuelle for Fremskrittspartiet å gå med på. De er skyhøye. Vi snakker 27 000 kroner i året, sier Tommy Skjervold, samferdselspolitisk talsmann for Frp i Oslo bystyre.

Skissen til bompengeinnkreving ligger på bordet under reforhandlingen av Oslopakke 3 mellom Oslo og Akershus. Fremskrittspartiet er ikke med på gjeldende forlik om Oslopakke 3, i protest mot dagens bompenger.

Siv Jensen

Leder Siv Jensen i Fremskittspartiet.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Selv om ingenting er bestemt, tyder alt på at takstene øker betydelig hvis partene blir enige før sommeren. De nye takstene skal da godkjennes av Stortinget i forbindelse med statsbudsjettet.

– Nå er det slik at det pågår lokale forhandlinger om Oslopakke 3. Frp i regjering har lenge jobbet for reduserte bompengesatser, men dette er forhandlinger vi ikke er en del av, sier leder Siv Jensen i Fremskrittspartiet til NRK.

– Det er Stortinget, ikke regjeringen, som skal godkjenne dette. Men det er ingen tvil om at Frp er skeptisk til en kraftig økning av bompengesatsene i Oslo. Særlig med tanke på det Ap i Oslo legger opp til, nemlig ikke å bygge en eneste meter ny vei, men samtidig gjøre det mye dyrere å kjøre på de veiene som er, avslutter Jensen.