NRK Meny
Normal

Frp kan redde Robust

Fremskrittspartiet kan bli redningen for Bymisjonens terapitilbud Robust.

Robust kan bli nedlagt

I sitt budsjettforslag for neste år fjerner byrådet pengestøtten til Robust. Frp og bystyremedlem Carl I. Hagen kan bli redningen.

Foto: Kirkens Bymisjon/Scanpix

I 24 år har Robust tilbudt barn og unge i Oslo gratis samtaler, men etter at pengestøtten ble fjernet fra kommunens budsjettforslag, kan tilbudet forsvinne neste år.

Lover ingenting

Fremskrittspartiet har fortsatt støtte til Robust i sitt alternative budsjett. Men partiet skal i forhandlinger med de andre borgerlige partiene, og bystyremedlem Carl I. Hagen vil ikke love noe.

– Det nytter ikke å ta en enkeltsak, det blir en helhet, og da er de store beløpene selvsagt viktigere enn de små. Men vi vil selvsagt svært gjerne beholde Robust sin aktivitet, sier Carl I. Hagen.

Omfattende budsjettkutt og et styrket kommunalt hjelpeapparat er årsaken til at Robust er ute av budsjettet for 2013. Men Hagen synes det er en dårlig begrunnelse.

– Hvis det er slik at man har bygget opp det kommunale tilbudet, slik at det er en dobbel behandling, da kan man jo redusere noe på det kommunale tilbudet. For det er i seg selv positivt med frivillige og ideelle organisasjoners aktivitet, sier Hagen.

– Lite fremsynt

Oslo Arbeiderparti støtter ikke forslaget om å legge ned Robust. Leder for helse- og sosialkomitéen i bystyret, Tone Tellevik Dahl, tror Frp kommer til å avgjøre tilbudets skjebne.

Tone Tellevik Dahl (Ap)

Tone Tellevik Dahl (Ap).

Foto: Oslo Arbeiderparti

– Klart de blir avgjørende. De sitter i opposisjon, men er budsjettkamerat, sier Dahl.

Hun synes heller ikke begrunnelsen for budsjettkuttet holder mål.

– Jeg synes det er lite fremsynt. Robust gir et tilbud til mange barn og unge i Oslo i dag som sliter med det å finne seg selv, ha selvtillit eller er utsatt for mobbing. Selv den type problemer skal vi ta alvorlig, og Robust hjelper dem med det, sier Dahl.

Hun tror heller ikke det er noen penger å spare på å kutte ut Robust.

– Robust kan hjelpe oss med å ikke få flere barnevernssaker, som er mye mer kostnadskrevende enn å gå inn tidlig.

Stramt budsjett

Bystyremedlem for Høyre, Ola Kvisgaard, er en av dem som kommer til å avgjøre Robusts fremtid.

– Man må ha i bakhodet at vi har en veldig vanskelig budsjettsituasjon. Og da må Barne- og familieetaten, på linje med veldig mange andre etater, ta sin del av kuttene, sier Kvisgaard.

– Og hvis Robust blir nedlagt så vil det være i forvissing om at det finnes andre, supplerende tilbud som etaten har vurdert som mer treffsikre og bedre enn det vi ser i dag.