NRK Meny
Normal

Fritt for påskekøer på Østlandet

– Dette er en av de desidert roligste påskene vi har hatt. Trafikken har spredt seg utover og det er foreløpig ingen forsinkelser, sier Geir Jordahl ved Veitrafikksentralen.

Mye trafikk i påsken

Veitrafikksentralen tror mange kan ha utsatt hjemreisen fra påskefjellet til 2. påskedag på grunn av det fine været.

Foto: Eeg, Jon, Jon Eeg / SCANPIX

Mandag kveld melder Veitrafikksentralen at det så langt har vært en del trafikk på veiene inn til Oslo, men ingen problemer eller uhell.

– Det er tettest trafikk på E18 vestfra, men det er ikke lengre køer her heller, sier Geir Jordahl ved Veitrafikksentralen til NRK.no.

Han forteller at de fleste bilene kommer fra Vestfold og Sørlandet, og ikke fra påskefjellet.

– Lite tyder på at trafikken vil øke utover kvelden, i alle fall slik det ser ut fra webkameraene våre. Men dersom mange starter veldig sent eller det oppstår ulykker, kan det selvsagt bli køer, sier Jordahl.

Fortell hvordan du opplever påsketrafikken under artikkelen, og tips andre om uhell og køer. Send oss bilder på MMS til 1987 med kodeord «tips».

Utsatte hjemreisen

Første påskedag ble det registrert bilkøer ved Dal i Akershus, men ellers fløt trafikken godt.

– Det var litt trafikk 1. påskedag, men på grunn av det fine været kan mange ha utsatt hjemreisen én dag, sier Jordahl.

Selv om mange kan ha utsatt hjemreisen til 2. påskedag, håper Veitrafikksentralen at den moderate påskeutfarten vil gjøre at også hjemturen blir forholdsvis smertefri for feriefolket.

– Den roligste påsken på lenge

Kombinasjonen av dårlig snøforhold på fjellet og fint vær i byene har ført til at mange har valgt å bli hjemme i påsken, tror Jordahl.

– Dette er en av de desidert roligste påskene vi har hatt. Trafikken har spredt seg utover og det er foreløpig ingen forsinkelser.