NRK Meny
Normal

Fotballfans i masseslagsmål i Oslo sentrum

Politiet økte tilstedeværelsen på fotballkampen mellom Vålerenga og Mjøndalen etter at supportere fra de to lagene føk i tottene på hverandre ved Nationaltheatret stasjon i Oslo. – Det var mye folk og amper stemning, melder politiet.

En politipatrulje som var ute i Oslo sentrum kom tilfeldigvis over masseslagsmålet like etter klokka 14.30.

– Vi har ikke kommet over noen som er alvorlig skadd. Det kan være snakk om noen blåmerker, men ikke noe som helsepersonell må ta seg av, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Vidar Pedersen.

Politiet hadde flere enheter i nærheten som kom til stedet og fikk stanset slagsmålet relativt raskt.

– Vi fikk skilt dem fra hverandre, men stemningen var veldig amper. En Mjøndalen-supporter skal ha blitt skallet i ansiktet, sier Pedersen.

Mer politi på Ullevål

I ettermiddag møtte Vålerenga Mjøndalen på Ullevaal stadion. Politiet sendte flere patruljer til stadion for å følge med før under og etter kampen.

– Vi har selvfølgelig stort fokus på denne kampen. Vi styrker nå tilstedeværelsen opp mot kampstart og dekker også opp kollektivknutepunkter for å sørge for sikkerhet for supportere og for folk flest, fortalte operasjonsleder Pedersen før kampen.

I hvor stor grad har dere styrket tilstedeværelsen?

– Vi er på plass med nok personell til at vi skal kunne håndtere en uønsket hendelse ved stadion, sier operasjonslederen.

Sist gang Mjøndalen gjestet Vålerenga i seriesammenheng var helt tilbake i 1993. Da vant VIF 3-0. I dag endte kampen 4-2.

Ifølge politiet var det ingen uønskede hendelser på stadion i forbindelse med kampen.