NRK Meny
Normal

Fortid som nynazist

En av ambulansesjåførene, som etterlot Ali Farah i Sofienbergsparken har vært medlem av det nynazistiske miljøet Boot Boys.

Sofienbergparken
Foto: Caroline Drefvelin

Da ambulansesjåføren var i begynnelsen av 20-årene, vanket han i Boot Boys-miljøet i Hokksund.

For 13 år siden skal ambulansesjåføren ha blitt hjulpet ut av det nynazistiske miljøet, for så å komme inn i ambulansetjenesten.

- Han var med en periode, sier Boot Boys-leder Ole Krogstad til VG.

Ingen skriftlige klager

Ambulansesjåføren mener han behandler alle sine pasienter likt.

- Dere kan trykke hva dere vil. Hvem jeg har kjent eller vært på fest med gir meg ingen fortid å skrive om. Jeg har kjørt 10.000 pasienter uten å få en eneste skriftlig klage. Jeg behandler alle likt, sier ambulansesjåføren til VG.

Diskriminerende

I går konkluderte fylkeslegen i en rapport med at de to ambulansesjåførene ikke fulgte plikten til øyeblikkelig hjelp og kom med klart diskriminerende uttalelser, da de etterlot Ali Farah i Sofienbergsparken i Oslo.

Ifølge fylkeslege Petter Schou er Helsetilsynet kjent med ambulansesjåførens bakgrunn.

- Begge var åpne om sin bakgrunn. Vi ser ikke på hva de har gjort i yngre dager, selv om vi er kjent med det, sier Schou til VG.

- Jeg kan bekrefte at han i en kortere periode var en del av Boot Boys-miljøet i Hokksund. Senere trakk han seg ut av miljøet og tok klart avstand fra deres holdninger, sier advokat Ingeborg Moen Borgerud på vegne av ambulansesjåføren.