NRK Meny
Normal

Forstår sønnens drapsmann

- På en måte så skjønner jeg han, for vi mener også at han ble feilbehandla, sier moren til 23-åringen som ble stukket ned og drept på en trikk i Oslo i 2004.

Trikkedrapet
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Den 43 år gamle norsk-somaliske mannen, som tok livet av Karin Mjålands sønn, søker nå erstatning for feilbehandling.

-  Jeg skjønner at han trenger en bekreftelse og trenger å komme seg videre i livet. For det å skulle leve med at du har drept en, og skada fire personer, må være forferdelig, sier Mjåland.

Mener myndighetene har ansvaret

Ifølge norsk-somalieren var han psykotisk når han ble skrevet ut fra sykehuset. Han mener myndighetene må ta ansvar for at han endte som drapsmann. 

- Jeg ser at han trenger å en bekreftelse på at han var sjuk, at han bad om hjelp og at han ikke fikk den hjelpen han trengte, sier Mjåland.

Hør hele intervjuet med Karin Mjåland

Trikkedrapet

Prinsippet er viktigst

Hun mener kravet er rimelig så lenge drapsmannen ikke er opptatt av pengene, men av prinsippet.

- For hans del kan ikke penger bety noe. Han har en så stor gjeld til staten for den erstatningen han ble dømt til å betale alle som var involvert i ulykka at han han vil ikke få noen glede av det, sier hun.

- Men følelsemessig kan han kanskje løfte hodet litt og vite at det er noen som har sett at det var ikke bare hans skyld det som hendte.

Klandrer sykehuset

Familien har først og fremst klandret Ullevål sykehus for at 23-åringen ble drept.

- Vi føler at det er de som har skylda for at vi mista sønnen vår, sier hun.

- Vi lurte også på om vi burde gjøre noe i forhold til sykehuset, men vi har ikke krefter til det. Vi må leve videre, sier Karin Mjåland.