NRK Meny
Normal

Sigrid-siktet (64) må sitte fengslet

Den siktede 64-åringen i Sigrid-saken nådde ikke frem med sin anke. Dermed må han belage seg på nye fire uker i fengsel.

Forsvarer Aase Karine Sigmond

Aae Karine Sigmond forsvarer den siktede 64-åringen i Sigrid-saken.

Det opplyser 64-åringens forsvarer til VG.

Mannen er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette på Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) sammen med en 37 år gammel mann fra Ålesund.

Mannen ble varetektsfengslet for fire nye uker torsdag for en uke siden. Mannen anket kjennelsen fra Oslo tingrett, men nå har Borgarting lagmannsrett slått fast at 64-åringen holdes fengslet.

– Vi vil gå nøye gjennom kjennelsen fra lagmannsretten og snakke med klienten før vi bestemmer oss for en eventuell videre anke, sier Sigmond til VG Nett.

Sigmond sa til NRK.no onsdag at politiet ikke har bedt om nye avhør.

– Det blir ingen avhør denne uken, sa Sigmond, som fortalte at klienten sliter med å følge opp jobben som selvstendig næringsdrivende.

Det siste avhøret ble gjort onsdag i forrige uke, dagen før fengslingsmøtet.

– Livet får i oppløsning

Da forsvareren bekreftet anken overfor NRK mandag, fortalte hun at klienten var opprørt over kjennelsen.

– Tidligere har han vært tålmodig, men denne gangen ble han irritert. Han mener han har bidratt med det han kan for å opplyse saken, etter å ha svart velvillig for seg i over 70 timer i avhør, sa Sigmond.

Les også: 64-åring anker varetekt: – Han føler livet går i oppløsning

Den siktede 64-åringen har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet sammen med den medsiktede 37-åringen mandag 3. september. Politiet varslet i fengslingskjennelsen at etterforskningen kan bli langvarig, og kanskje først er ferdig til våren.

– Han føler at hans livssituasjon går i oppløsning, både økonomisk og sosialt, av å sitte varetektsfengslet, uttalte Sigmond til NRK.no.

Politiadvokat Cecilie Gulnes om fengslingsmøte for 64-åring som er siktet i Sigrid-saken.

Politiadvokat Cecilie Gulnes om fengslingsmøte for siktet 64-åring