Foreløpig stille på Bryn T-banestasjon

NSB sluser mye av trafikken til Bryn stasjon når togtrafikken i Oslo-området lammes denne uka.

Bryn stasjon

BRYN STASJON: Klokka 07.40 kommer et jevnt tilsig av mennesker på vei til T-banen fra togstasjonen på Bryn.

Foto: Vivian Stensrud / NRK

Når Oslo S er stengt for trafikk denne uka blir Bryn togstasjon NSBs sentralstasjon for ei uke. Fra Bryn stasjon går folk bort til busstoppet eller ned til T-banestasjonen på Brynseng. Klokka 08.10 var det ett minutts ventetid på bussen.

– Kanskje er det stille før stormen, eller kanskje kommer det til å gå knirkefritt, sier NRKs reporter på Bryn, Vivian Stensrud.

30 000 mennesker i Oslo-området rammes denne uka når mye av togtrafikken rundt Oslo S står. I tillegg er kapasiteten for biltrafikk halvert i Brynstunnelen, og Norway Cup fører også med seg ekstra trafikk på veier og T-baner.

Venter på kaos

 Gina Scholz

Gina Scholz, NSB.

Foto: Vivian Stensrud / NRK

Jernbaneverket pusser opp og bygger nytt i området ved Oslo S og stenger sentralstasjonen for passasjerer frem til søndag 7. august. I denne perioden går det ikke tog mellom Oslo S og Grefsen, Bryn, Lillestrøm og Ski.

– Foreløpig går det riktig så bra. Vi venter på kaos, men det er ikke i gang ennå, sier Gina Scholz i NSB.

– Vi er spente på hvordan dette går. Men vi har gjort mye forarbeide og vi har informert i lang tid. Vi håper dette ikke kommer som en overraskelse.

Det går 300 busser for tog, og siden Oslo S er stengt blir det også «buss for flytog». Gina Scholz i NSB sier at alle bussene i Oslo S-området kan bli problematisk.

– Derfor sluser vi også folk til Bryn. Den aller største utfordringen blir når alle skal hjem på ettermiddagene.

Kristin og Jakob Stavrum

– Jeg har tatt hensyn til at det er buss for tog og har ikke avtalt noe tidlig møte på jobb i dag. Kristin og Jacob Stavrum har tatt buss fra Oppegård til Bryn stasjon og de skal videre til Ensjø med T-banen.

Foto: Vivian Stensrud / NRK
Cathrine Mikkelsen

Cathrine Mikkelsen har også tatt bussen fra Oppegård og venter på T-banen til Nasjonalteatret. Hun syns det var veldig lurt av NSB at de flyttet hovedstasjonen til Bryn, for det var veldig kaotisk samme uke i fjor.

Foto: Vivian Stensrud / NRK