Foreldrene bekymrer seg

Foreldre i Nittedal er redde for at også deres barn kan ha blitt utsatt for seksuelle overgrep.

Illustrasjonsfoto: Scanpix
Foto: Scanpix / SCANPIX

 

På et foreldremøte ved Hagen skole i Nittedal i går fikk foreldrene råd om hvordan de skal snakke med barna om seksuelle overgrep. Møtet kom i stand etter at en lærer er arrestert siktet for seksuelt misbruk av en gutt. Foreldrene er engstelige for at også deres barn kan ha blitt utsatt for overgrep

- De er veldig bekymret for barna sine. De har jo hatt en lærer i klassen som nå har innrømmet et overgrep mot en gutt, så det er jo ikke så rart at de er bekymret, sier rektor Ellen Lühr.

Møte med fagfolk

Den nå varetektsfengslede læreren underviste inntil forrige uke en klasse med 29 elever ved Hagen skole. På møtet i går fikk foreldrene råd fra fagfolk for hvordan de skal snakke med barna om seksuelt misbruk.

- Vi gjør det vi kan for å gi barna trygghet til å snakke om de vonde og hemmelige tingene de eventuelt sitter inne med. Og det er jo derfor vi også hadde PP-tjenesten tilstede slik at foreldrene få mer trygghet i hvordan de kan snakke med egne barn om vanskelige og vonde ting, sier Lühr.

 

Ellen Lühr, rektor ved Hagen skole
Foto: Svein Ove Hansli / NRK

Oppfordret til å informere

Også politet var representert på foreldremøtet.

- Politiet informerte om det de kunne informere om i saken. Det er jo ikke så mye mer enn det som står i pressemeldingen, men det var likevel veldig viktig at de var der og sa det de kunne si, og de oppfordret foreldre som eventuelt hadde noe å informere om om å gjøre det, sier Lühr.