Foreldrepar siktet for å ha drept baby-sønn

17. desember kom foreldreparet til Akershus universitetssykehus med sin alvorlig skadde guttebaby på to måneder. Kort tid etter at barnet døde, ble de pågrepet av politiet.

Akershus universitetssykehus Ahus

Det norske foreldreparet i 20-30-åra er nå siktet for legemsbeskadigelse etter straffelovnes paragraf 229, tredje straffealternativ, skriver Dagbladet.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Deres forklaringer i avhør om hva som har skjedd, samsvarer ikke uten videre med barnets alvorlige skadetilstand da gutten ble tatt imot på sykehuset. Nå avventer politiet den endelig obduksjonsrapporten før vi kommer videre med etterforskningen, sier avsnittsleder Kjetil Moen til Dagbladet.

Det norske foreldreparet i 20-30-åra er nå siktet for legemsbeskadigelse etter straffelovens paragraf 229, tredje straffealternativ, skriver avisa.

Gutten døde 20. desember på Rikshospitalet. Den endelige obduksjonsrapporten er ventet i februar, og politiet ønsker ikke oppgi konklusjonen av den foreløpige rapporten, av hensyn til etterforskninga.

Parets forsvarer, Arne Gunnar Aas i advokatfirmaet Hjort DA, sier til avisa at saken er en «kjempetragedie». Han sier foreldrene nå trenger ro rundt begravelsen av barnet.