NRK Meny
Normal

Foreldre siktet for dødelig vold mot baby

Et foreldrepar i 20-årene er siktet for grov kroppskrenkelse med døden til følge etter at datteren deres på to måneder døde på Romerike.

Politihuset på Lillestrøm

PÅGREPET IGJEN MANDAG: Politiet pågrep foreldrene etter at jenta døde lørdag. De ble så løslatt søndag, men pågrepet igjen mandag etter at det kom ny informasjon i saken. Begge foreldrene nekter straffskyld etter at jenta døde.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Politiet fikk melding om dødsfallet til den lille jenta lørdag kveld.

Politiadvokat Line Thorsberg sier til NRK at dødsårsaken ikke er klarlagt. Siktelsen mot foreldreparet, som er bosatt på Nedre Romerike, bygger imidlertid på den foreløpige obduksjonsrapporten.

– Begge foreldrene er siktet for grov kroppskrenkelse med døden til følge. De er siktet for brudd på straffeloven paragraf 272, sier politiadvokaten til TV 2.

– Dette innebærer ikke at det nødvendigvis var fysiske skader på ungen, men at vi mener det er sannsynlig at en eller begge foreldrene har utsatt barnet for en kroppskrenkelse, sier Thorsberg til NRK.

Faren er uforstående

Dag Svensson

Advokat Dag Svensson sier den siktede faren har det grusomt, og vil forklare seg så godt han kan for politiet.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Ifølge advokat Dag Svensson stiller den siktede faren i 20-årene seg uforstående til siktelsen, og sier han ikke erkjenner straffskyld.

– Han kan ikke skjønne at han eller moren har gjort noe som helst som kan ha forårsaket dødsfallet.

Forsvareren er kritisk til at politiet ikke har avhørt faren i dag, men heller prioriterer å forberede fengslingsmøtet i morgen.

– Politiet pågrep ham igjen fordi de mente å ha nye opplysninger. Dette burde han fått muligheten til å forklare seg om, mener Svensson.

Mistenkelig dødsfall

– Vi anser dette som et mistenkelig dødsfall. I tillegg til det som kom frem i obduksjonsrapporten er det tatt en rekke prøver, men det tar litt tid før resultatene fra disse kommer, sier politiadvokaten.

– Hva med krybbedød, er det utelukket?

– Krybbedød er selvfølgelig en teori vi må ha med oss og må undersøke. Men slik det ser ut nå, så mener politiet det er mer sannsynlig at døden er forårsaket av en kriminell handling enn av naturlige årsaker.

Politiet forbereder nye avhør av de siktede.

Forsøkte gjenoppliving

Foreldrene ringte ambulanse lørdag kveld og fortalte at de hadde funnet jenta livløs.

– Ambulanse kom til stedet og det ble forsøkt gjenopplivning, sier Thorsberg.

Foreldreparet ble pågrepet lørdag og deretter løslatt søndag kveld, før de ble pågrepet igjen mandag på grunn av ny informasjon i saken. De to nekter straffskyld, men blir trolig fremstilt for varetektsfengsling onsdag.

– Vi tar en fortløpende vurdering av om det er grunnlag for fengsling. Ut fra informasjonen vi nå sitter med, planlegger vi at de fremstilles for fengsling i morgen, sier Thorsberg.