NRK Meny
Normal

Foreldre saksøkes etter skolebrann

Fire elever ved Tårnåsen skole kastet en gammel sko med brannfarlig veske på skolen, nå står forldrene i fare for å bli saksøkt

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

16. mars i år, kastet fire elever brannfarlig veske mot Tårsnåsen skole. Brannen spredte seg raskt, og bygningen sto ikke til å redde.

Nå står foreldrene til barna i fare for å bli saksøkt.

– Jeg synes det er helt forferdelig og urimelig at foreldrene får et erstatningskrav, sier rektor ved Tårnåsen skole, Elisabeth Knoff.

Uforutsette og tragiske følger

Guttene innrømmet samme kveld hva de hadde gjort, og som politet beskrev det, var det barns lek med ild som fikk uforutsette og tragiske følger, sier rektor ved skolen.

Forsikringsselskapet KLP sier det er vanlig å søke erstatningskrav når den skyldige er kjent. Dette for at kommunen og forsinkringsselskapet skal få redusert tap. Likevel sier Informasjonsdirektør i KLP, Ole Jacob Frich at foreldrene har lite å frykte.

– Alle foreldre har en forsikring som dekker en del kostnader som følges av en slik brann. Vi kommer ikke til å forfølge foreldrene dersom de ikke er forsikret. Det ville være urimelig å gå etter forledrene i en slik sak.

Oppgjør mellom forsikringsselskapene

Videre forteller han at det primært dreier seg om et oppgjør mellom forsikringsselskapene som gjør at den som er skadelidt, i dette tilfellet skolen, vil få redusert kostnadene sine.

Rektor ved skolen mener likevel at forsikringsselskapet bare gjør vondt verre ved å reise en sak mot foreldrene, som allerede har vært gjennom mye.

I liknende saker har erstatningskravet vært opptil 3 millioner kroner per barn. Går dette erstatningskravet i gjennom vil beløpet komme på 12 millioner kroner.