NRK Meny
Normal

Foreldre fengslet i to uker for drap på spedbarn

En kvinne og en mann fra Oslo er varetektsfengslet i to uker, siktet for drap eller medvirkning til drap, på sin 10 uker gamle sønn. Begge foreldrene nekter skyld.

Oslo tinghus

En kvinne i 20-30-årene er varetektsfengslet i 2 uker siktet for drap eller medvirkning til drap på sønnen. Faren er også siktet.

Foto: Lars Eie

Sønnen døde i desember i fjor av ytre skader, etter at foreldrene, som er norske og bosatt i Oslo, kom til Akershus universitetssykehus (Ahus) i Lørenskog med den 10 uker gamle gutten.

Akershus universitetssykehus Ahus

Foreldrene kom med sønnen til akuttmottaket på Ahus i desember i fjor.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Politiet ble alarmert, og foreldrene ble etter kort tid pågrepet og siktet for legemsbeskadigelse etter straffelovens paragraf 229, tredje straffealternativ, med en strafferamme på 10 år.

Etter det NRK erfarer, døde gutten av hodeskader. Han skal ha blitt overført for operasjon på kirurgisk avdeling ved Rikshospitalet, men døde etter to dager.

Foreldrene som er samboere og i 20-30-årene, ble den gang løslatt etter avhør, men siktelsen mot dem har blitt opprettholdt.

– En alvorlig sak

Kari Kirkhorn

Politiadvokat Kari Kirkhorn sier det re en alvorlig sak.

Foto: Lise Merete Olaussen / NRK

Politiet har etterforsket saken siden desember. Politiadvokat Kari Kirkhorn forteller at det er funn i obduksjonsrapporten som er bakgrunn for den nye siktelsen som lyder på drap.

Kirkhorn understreker at politiet ser alvorlig på saken.

– I den endelige obduksjonsrapporten er det kommet fram at barnet er påført gjentatt skade, og at det døde som følge av dette, sier hun til NRK

Ifølge forsvarerne til foreldrene nekter begge straffskyld. Faren aksepterte fengslingen, mens kvinnen påklaget kjennelsen på stedet. Begge er fengslet med brev- og besøkskontroll.

«Sterkt preget»

– Foreldrene erkjenner seg ikke skyldige, opplyste moren advokat, Bjørn Rudjord til NRK før fenslingsmøtet.

Etter møtet beskriver han sin klient som sterkt preget, men han er ordknapp om det som skjedde i retten.

Siktelsen mot paret ble torsdag utvidet til forsettlig drap eller medvirkning til drap på den 10 uker gamle gutten, og foreldrene pågrepet.

Farens forsvarer beskriver sin klient som fortvilet, og sier han syns det som nå har skjedd er forferdelig.

– Han sier at han ikke har gjort noe straffbart, og han kan ikke skjønne hvordan skadene har oppstått, sier hans forsvarer, Arne Gunnar Aas, til NRK.

Fengsligsmøtet er nå avsluttet.

NRK.no følger saken