NRK Meny
Normal

For travel for gullrekka

- Får den bare med meg når jeg deltar selv, sier en travel operasjef. Helgene er stort sett fylt med jobbing, men når tvillingene på femten måneder fyller fire og får golfkøller av far, skal det bli andre boller.

Bjørn Simensen
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Forrige uke var det byrådsleder Erling Lae som ble intervjuet i Østlandssendingens fredagsintervju. Les intervjuet her: Ruser seg på klassisk før krimmen

Lae sendte stafettpinnen videre til operasjef Bjørn Simensen.

- Han får jo Munch som nabo og har fått en liten perle av en utekafé på Operaen. Han driver jo mer enn en opera, han driver jo nesten et torg på taket der, sa Lae, og vi tok kontakt med operasjefen for å avtale tid for et intervju. Det var ikke så lett.

Opptatt mann

Operasalen til operaen i Bjørvika

Verken Operaen eller operasjefen tar seg fri i helgen. På lørdag er det klart for siste forestilling av Operafest, og Simensen er på plass.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Men mellom en utenlandsreise og et foredrag skulle det la seg gjøre å få noen minutter på telefon, mente assistenten hans. Til avtalt tid slår vi nummeret til operasjefen.

- Du, kan du ringe om en halvtime? Er litt opptatt her, skjønner du.

En halvtime senere prøver vi igjen.

- Nei, du, nå har det begynt her igjen. Kan vi ta det senere?

Vi er i ferd med å gi opp, men prøver en siste gang. Og endelig har vi flaks og treffer et av de sjeldne hullene i Simensens timeplan. Intervjuet kan begynne.

Gullrekka

Operasjefen prioriterer barna foran gullrekka.

Foto: NRK

Respekt for Erling Lae

- Hva synes du om å bli nominert?

- Det er veldig hyggelig, og særlig av Erling Lae, som jeg setter pris på og har stor respekt for.

- Hvordan har du det?

- Jeg har det fint. Litt travelt.

- Det skjønte vi. Hva gjør du for noe, da?

- Jeg har nettopp vært i Stockholm, London og Kiev og kommet tilbake og nå er det Operafest, og jeg er stadig involvert i besøk og omvisninger. Vi trodde det skulle roe seg, men det blir bare verre og verre. Forespørslene øker, journalistene øker, og omvisningene øker.

Golf

Når tvillingene til Simensen fyller fire år, skal de få golfkøller av far.

Foto: Tania Ripoll / NRK

Savner golfen

- Hva betyr helg for deg?

- Nja, det er ikke så veldig stor forskjell. I løpet av de siste fire årene har det kanskje vært to - tre helger fra august til juni hvor jeg ikke har jobbet, ellers er det jobb, særlig reising.

- Hva synes familien om det?

- Nja, nå skal vi til Kroatia i fire uker i sommer, og det blir fint. Kona er sanger og skal jobbe, mens jeg skal være barnevakt. Dessverre er det ikke golfbaner der. Det blir ikke så mye tid til golf, men på fireårsdagen til tvillingene blir det golfkøller i presang, så da skal det bli mer. Det er en fin familieaktivitet.

I seng tidlig

- Hva gjør du for å få helgefølelse?

- Ingenting.

- Ingenting?

- Nei, det er jo mye jobbing, da.

- Får du noen gang tid til gullrekka?

- Bare de gangene jeg er med. Nei, det blir litt arrogant å si. Jeg ser litt på tv, men jeg har tvillinger på femten måneder hjemme og står opp klokka seks, så jeg må legge meg tidlig. Da får jeg vært sammen med barna fra seks til åtte om morgenen og fem til sju om kvelden.

Mange tok søndagsturen på operataket.

Operasjefen trodde det skulle roe seg, men Operaen blir stadig mer populær.

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

En liten fest

- Hva skal du gjøre i helgen?

- Til helgen er det Operafest på lørdag, hvor jeg skal takke av et kormedlem som har vært her lenge. Jeg skal egentlig på en privat fest, så jeg skal ta taxi ned til Operaen og holde en liten tale - det tror jeg blir satt pris på - og så tar jeg taxi tilbake.

- Så du får tid til en fest?

- Jada, litt festligheter blir det.

- Hva synes du man skal gjøre i hovedstadsområdet i helgen?

- Jeg har ingen tips, det får folk finne ut av selv. Avisene er flinke til å registrere alt som foregår, så folk kan lese aviser eller se på nettet, så får de en mengde alternativer. Men blir det fint vær, er operataket en mulighet og en aktuell attraksjon.

- Hvem synes du vi skal intervjue neste uke?

- Tegneren Inge Grødum i Aftenposten. Vi har kjent hverandre i lengre tid og holdt ut i tykt og tykt.

Og når Bjørn Simensen har fått svart på siste spørsmål og sendt stafettpinnen videre, har han bare minutter på seg til å få på finstasen og gjøre seg klar til kveldens forestilling av Operafest, hvor han er konferansier. Ingen spøk å lede Norges nye kulturattraksjon!