NRK Meny

Follobanen

 • Ras over byggeanlegg på Follobanen

  Et ras gikk over en anleggsmaskin på Follobanen i går kveld, skriver VG. Raset skjedde ved munningen av tunnelen ved Rorås i Ski og skal ha gått rundt klokken 20. Ingen personer er skadet. Entrepenøren har nylig startet arbeid med å rassikre området.

 • Nordbyveien bro åpner 7. august

  Folk i Ski må smøre seg med tålmodighet en liten stund til før de kan ta i bruk den nye jernbanebroen, eller Nordbyveien bro. Bane NOR har satt 7. august som åpningsdag, skriver Østlandets Blad. Fra 7.8. er det også slutt på buss for tog mellom Ski og Oslo S.

 • Follobanen i gang igjen

  Arbeidene på den nye Follobanen ved Oslo S har startet opp igjen, melder Bane Nor. Det har ikke blitt jobbet på banen siden 5.juli, fordi entreprenøren Condotte ikke betalte underentreprenørene sine. Nå har partene blitt enige om en betalingsplan.

 • Bekymret for Follobanen

  Ordføreren i Ski ber samferdselsministeren forsikre at byggingen av Follobanen og Ski stasjon fortsetter som planlagt, skriver Østlandets Blad. Flere underleverandører har stoppet arbeidet fordi de venter på betaling fra hovedentreprenøren.

 • Vil granske entreprenør

  Bane Nor vil granske resten av virksomheten til den italienske entreprenøren Condotte, som har hovedansvaret for byggingen av ny Follobane, skriver Østlandets Blad. Flere av underleverandørene i Norge har lagt ned arbeidet fordi italienerne ligger på etterskudd med betalingen.