Follo eller Sogndal

Det blir i alle fall et 1. divisjonslag videre til semifinalen ettersom Follo spiller mot Sogndal på søndag.

FOTBALL

Follos Stian Birkeland flankert av Sandefjords Brian Waltrip (til v), Ole Tobiasen (til h) og Andreas Tegström foran i kvartfinalekampen i cupen mellom Follo og Sandefjord i Ski idrettspark som endte med seier 1-0 til Sandefjord

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Follos cupeventyr startet for fullt da de slo ut Lillestrøm i den 3. runden. I 4. runde slo de ut Tønsberg som tidligere hadde slått ut både Vålerenga og Stabæk.

Det er andre gang de er i en kvartfinale, men det kan bli første gang de går til en semifinale i cupen. Sogndal er mer erfaren i cupspill og er sin sjuende kvartfinale, men det har endt med fem tap på de seks foregående forsøkene.

Dessuten sendte Follo Sogndal ut av cupen for fire år siden, da Follo vant 2-1 etter ekstraomganger i cupens fjerde runde på Fosshaugane Campus 19. juki 2006.

Lystne på revansj

Da lagene møttes i serien tidligere i sommer endte det med 4-3-seier til Sogndal, etter at Eirik Markegård hadde scoret hat-trick, men misset straffe i siste spilleminutt. Det tapet er nok gutta lystne på å revansjere.

Tidligere denne uken konkursbegjæret den tidligere Follo FK-spissen Andreas Strand Follo Fotballklubb. Spissen vil kreve inn lønn han mener klubben skylder ham.

Styrelederen i Follo FK, Frank-Erling Celius, innrømmer at Strand har penger til gode, men at de er uenige om beløpet. Nøyaktig hvor mye penger det er snakk om, er likevel uklart.

Søndagens kamp kan du se eksklusivt på NRKsport.no med kommentator.

Nett-TV: Follo - Sogndal søndag kl. 18

Video Kvartfinale: Follo - Sogndal 15.08.2010

Les flere nyheter fra Oslo og Akerhus. Følg NRK Østlandssendingen på twitter.