NRK Meny
Normal

Følg valget med NRK Østlandssendingen

Du kan følge den spennende valgkvelden sammen med oss. I en maratonsending på nrk.no vil du få resultatene fra din kommune etter hvert som de tikker inn.

Ingvill Tandstad og Knut-Martin Løken

Programlederne Ingvill Tandstad og Knut-Martin Løken skal lose deg gjennom valgkvelden. Politikere og andre gjester er invitert til studioet utenfor Nobels fredssenter. Her kan også publikum møte opp.

Foto: Fredrik Buer / NRK

Valglogo

Den lokale valgdramatikken blir viet stor plass dette valget, gjennom sendingen som starter klokka 20.30 og varer til over midnatt.

– Vi satser stort dette lokalvalget. Vi har aldri tidligere hatt en så lang sending før. Valgkampdekning er en viktig oppgave for oss, men det aller viktigste er at folk bruker stemmeretten sin, sier distriktsredaktør Otto Haug.

Flytter studioet ut

I anledning valgkvelden skal journalister og fotografer ut av studioet på Myrens verksted.

– Vi skal rigge opp et studio utenfor Nobels Fredssenter ved rådhuset i Oslo. Der skal programleder Ingvill Tandstad og Knut-Martin Løken få besøk av både politikere og andre interessante gjester gjennom kvelden, forteller Haug.

Publikum er også velkommen til denne valgvaken.

Reiser rundt i distriktet

I tillegg skal flere team reise rundt i distriktet for å ta temperaturen og sanke reaksjoner fra ulike tettsteder og byer.

– Vi skal blant annet besøke Ås, Vestby, Nesodden, Skedsmo og Ullensaker, forteller Hanne Røn Arntsen, en av vaktsjefene for sendingen.

NRK Østlandssendingen

Redaksjonen jobber på spreng for at alt skal være klart til valgkvelden. Det blir en flere timer lang sending, så mye må planlegges.

Foto: Hanne Roald / NRK

Det blir også stemningsrapporter fra Asker og Bærum gjennom hele kvelden.

– Det er flere kommuner i Akershus der det er ekstra spennende, blant annet i Ullensaker der den populære Frp-ordføreren Harald Espelund nå gir seg, sier Røn Arntsen.

Gjester på løpende bånd

Mange gjester kommer til å stikke innom studioet i løpet av kvelden. Oslos sittende ordfører Fabian Stang kommer. Det gjør også flere politisk engasjerte ungdommer.

– Vi får til og med besøk av fylkeshunden Julius, som mener mye på Facebook via siden til matfar Erling Lae, tidligere byrådsleder i Oslo, forteller Røn Arntsen.

Det blir selvsagt også byrådslederduell mellom Stian Berger Røsland (H) og Raymond Johansen (Ap).

På NRK1 blir det lokale valgsendinger klokka 20.30 og 23.20, men NRK Østlandssendingen sender kontinuerlig hele kvelden på sine nettsider.

Sendinga kan du se på nrk.no/oa fra klokken 20.30. Vi vil også følge valget på sosiale medier, både på Facebook, Instagram og Snapchat. Har du spørsmål eller kommentarer så del dem gjerne der.