NRK Meny
Normal

Ytterligere pågripelser etter storaksjonen

Enda tre personer er pågrepet etter at myndighetene gikk til en stor aksjon mot transport- og renholdsbransjen på Østlandet onsdag.

Kripos aksjonerte mot budbilnettverk på Romerike

Her aksjonerer politiet mot hovedmannen i det politiet beskriver som et kriminelt nettverk.

Foto: Kripos

Kripos bekrefter pågripelsene til Aftenposten.

Tilsammen 21 personer er pågrepet etter aksjonen.

– To av dem er dimittert, og to nye vil snart dimitteres, opplyser kommunikasjonsrådgiver Axel Due til avisen.

Politiet opplyste onsdag at 18 personer ble pågrepet da de samme dag gikk til en koordinert aksjon i Oslo og på Romerike mot et miljø som politiet mener har begått grov, organisert kriminalitet.

Det ble også opplyst at politiet forventet flere pågripelser i saken.

Siktet for grovt bedrageri

– Etterforskningen har avdekket en gruppe på fire til seks personer som har drevet med det Vi betegner som organiserte lånebedragerier på flere millioner kroner ved bruk av uriktige identiteter, sa politiadvokat Håvar Underland i Kripos onsdag.

Trolig vil politiet be om at minst fire av de antatte hovedmennene varetektsfengsles fredag, ifølge Aftenposten.

De er siktet for grovt bedrageri og brudd på mafiaparagrafen. Etter det avisen erfarer skal sentrale personer ha blitt telefonavlyttet i lang tid før politiaksjonen.

Koordinert aksjon

Både Økokrim, politiet i oslo og politier på Romerike, Skattekrim i Skatt øst og Nav deltok i aksjonen, som i størrelse kan sammenlignes med Lime-aksjonen for et år siden.

Politiet etterforsker et miljø hvor det er mistanke om skatte- og avgiftssvindel, muligens ved hjelp av fiktiv fakturering. Politiet gikk også til aksjon etter mistanke om systematisk Nav-svindel i dette miljøet.

– Vi kan foreløpig ikke si noe om målene for aksjonen. Det aksjoneres mange steder, det er gjort flere pågripelser og vi holder fortsatt på utover dagen, sa presseansvarlig hos Kripos, Ida Dahl Nilssen til NRK, etter aksjonen på onsdag.