NRK Meny
Normal

Flere pågrepet etter brutalt hjemmeran

Politiet har pågrepet ytterligere to personer etter at et ektepar ble overfalt og ranet i hjemmet sitt på Vinderen i Oslo. Enda en mann er siktet i saken, men han er fortsatt på frifot.

Politiet på åstedet etter ran på Vinderen i Oslo

SAMLET SPOR: Politiet på åstedet etter ranet på Vinderen i Oslo. Nå er tilsammen fem personer pågrepet.

Foto: Fredrik Hove

Til sammen fem personer er nå varetektsfengslet i saken.

– Fire av disse personene er kjent for politiet fra tidligere, men vi ser ikke for oss at det er snakk om en organisert kriminell gruppe, sier politiadvokat i Oslo politidistrikt, Shaista Jabeen Abid til NRK.

Ranet skjedde 20. februar i år. Ekteparet fra Vinderen i Oslo skal ha blitt truet med pistol, og blitt holdt bundet i sitt eget hjem i omlag én time, mens ranerne forsynte seg av smykker, penger og andre verdisaker.

I starten av mars ble to menn og én kvinne pågrepet og siktet i saken.

Nekter straffskyld

De to som nå nylig ble pågrepet er en polsk mann i starten av 20-årene som ble pågrepet i Oslo i midten av mars, og en polsk kvinne i 40-årene som ble pågrepet i Follo for halvannen uke siden.

Begge er varetektsfengslet for fire uker, siktet for medvirkning til ran.

– Bakgrunnen for pågripelsene er blant annet knyttet til åstedet og en leilighet i Oslo der politiet har funnet deler av utbyttet, sier Abid.

Alle fem nekter straffskyld.

– Veldig mange av dokumentene er unntatt offentlighet, men det jeg kan si er at noen av dem sier de har kjennskap til ranet, men at det er andre som har gjort det.

Leter etter enda en siktet

– Vi har siktet ytterligere én mann, men han er ikke pågrepet. Politiet jobber med å få tak i personen.

– Har dere noen mistanke om hvor han befinner seg?

– Ja, vi har en mistanke, men det kan jeg ikke gå ut med.

Å oppklare saken er, ifølge politiet, høyt prioritert.

– Det er et veldig stygt og brutalt ran. Ran i bolig er alltid veldig alvorlig, både for de som utsettes for det, men også fordi andre borgere kan bli utrygge.