NRK Meny
Normal

Flere med i vannverksskandalen

Langt flere enn tidligere kjent kan være involvert i vannverkskandalen på Romerike.

Vannverksskandalen på Nedre Romerike
Foto: Fotomontasje: NRK

Vannverkskandalen på Nedre Romerike vokser stadig i omfang.

Det viser seg at langt flere personer enn tidligere kjent, kan være involvert i tappingen av vannverket og renseanlegget.

Styreleder i NRV og RA2, Per Sandvik sier de stadig kommer over nye overraskelser.

- Det har vist seg å være veldig mye større enn vi trodde i begynnelsen, og også mye større enn vi trodde sist sommer, for hver gang man finner noe nytt på ett spor dukker det opp nye spor igjen, sier Sandvik.

Flere bør frykte granskingen

For etter som granskerne graver, dukker det opp stadig flere kritikkverdige forhold, og stadig flere personer dras inn i vannverkskandalen.

Foreløpig er det bare tidligere direktør Ivar T. Henriksen, hans sønn Pål Henriksen og slamkjøreren Eilert Støen som er tiltalt.

I tillegg har økokrim ilagt husentrepenøren Peab et forelegg på 15 millioner kroner. Men flere personer på Romerike har grunn til å frykte distriktsrevisjonens endelige rapport.

 

Styreleder Per Sandvik
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

 

Underleverandører undersøkes

- Granskningen omfatter en 20-30 forskjellige forhold, så det er mye større enn det som er kjent. Det gjelder først og fremst litt mindre leverandører, hvor granskerne undersøker om det er noe galt, om noe urettsmessig har gått til disse eller til Henriksen, forklarer Sandvik.

- Hvem er det som bør være nervøse når den endelige rapporten legges frem?

- Alle som har dårlig samvittighet, og som har vært med på ett eller annet, kan frykte noe der, sier Sandvik.