NRK Meny
Normal

Ny pågripelse etter gjengvoldtekt av mindreårig

Nok en mann er pågrepet for gjengvoldtekten i Oslo i sommer. Dette er fjerde pågripelsen i saken. Offeret i saken er mindreårig.

Politiadvokat Sturla Henriksbø

NY PÅGRIPELSE: Politiadvokat Sturla Henriksbø mener de nå har pågrepet de sentrale gjeningsmenenne i gjengvoldtekten i Oslo i sommer. Torsdag pågrep de fjerdemann i saken.

Foto: Heidi Fjørtoft Klokk / NRK

Politiet mener nå at de har tatt de mest sentrale personene i saken. Det var i juli at en mindreårig jente anmeldte gjengvoldtekt til politiet i Oslo.

– Hun har det veldig tøft, sier jentas bistandsadvokat, Gunhild Lærum.

Mannen som ble pågrepet i Oslo torsdag kveld, er jevnaldrende med de tre andre som er pågrepet fra før. Fra tidligere er en 18-åring, en 21-åring og en 19-åring varetektsfengslet i saken.

– Fjerdemann er siktet for medvirkning til voldtekt etter tredje ledd.
sier politiadvokat Sturla Henriksbø ved seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

Straffelovens paragraf for voldtekt etter tredje ledd brukes blant annet når en voldtekt er begått av flere personer i fellesskap. Ved domfellelse kan gjerningspersoner straffes med inntil 21 års fengsel.

Voldtatt i flere timer

Politiet mener at jenta, som anmeldte saken i slutten av juli, ble utsatt for grove seksuelle overgrep over flere timer.

Alle tre som er pågrepet tidligere nekter straffskyld. Fjerdemann blir avhørt av politiet i Oslo fredag.

Pågripelsene har skjedd enkeltvis fra fredag i forrige uke og frem til i går kveld. Politiet mener at de nå har pågrepet de mest sentrale personene i saken.

– Svært alvorlig sak

– Dette er en svært alvorlig sak. Det dreier seg om en voldtekt begått av flere personer på en ung jente om natten. Vi er glade for å ha identifisert det vi mener er de angivelige gjerningsmennene, sier Henriksbø til VG.

– Hvorfor er fjerdemann kun siktet for medvirkning?

– Opplysningen fra fornærmede i saken er at det er tre personer som utøvde voldtektene. Det er de som er siktet for denne rollen, mens fjerdemann som ble pågrepet torsdag er siktet for medvirkning.

Gunhild Lærum

HAR DET TØFT: Bistandsadvokaten til den fornærmede jenta, Gunhild Lærum, forteller at hennes klient har det svært tøft, men er lettet over siste ukes pågripelser.

Foto: Jon Gimmingsrud

– Etter dagens avhør vil vi ta stilling til om siktede skal fremstilles for varetektsfengsling i morgen, sier Henriksbø.

– Stor lettelse

Bistandsadvokat Gunhild Lærum, har vært i kontakt med sin klient og fortalt om siste pågripelse

– Pågripelsene er en stor lettelse og vi opplever at politiet har gjort et grundig og nitidig arbeid for å få dette til. Pågripelsene har skjedd på løpende bånd og det er en betryggelse for henne og for hennes familie, sier Lærum.