NRK Meny
Normal

Fire nye uker i fengsel

Læreren (55) som er siktet for en rekke overgrep mot flere unge gutter i Nittedal i Akershus er varetektsfengslet i fire nye uker.

Hagen skole i Nittedal
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

55-åringen er siktet for flere tilfeller av seksuell omgang med gutter og har vært varetektsfengslet siden 22. mai.

Under fengslingsmøtet i dag ba 55-åringen om å bli løslatt, fordi han mener det ikke lenger er fare for at bevis skal gå tapt eller fare for gjentakelse.

Hensyn til allmenheten

Retten var enig med politiet i at 55-åringen ikke kunne løslates av hensyn til allmennhetens interesser, og politiet er fornøyde.

- Vi mener at i en så alvorlig sak med flere ofre knyttet til flere nærmiljøer i Norge, så vil det virke støtende om han løslates etter ti uker, sier politiinspektør Fredrik Rieber-Mohn i Romerike politidistrikt.

Vurderer anke

55-åringen vil ikke anke saken til lagmannsretten. 

- Når det gjelder det å støte allmennheten så har jo saken fått bred presseomtale. Jeg mener at andre saker har like stor, om ikke større, pressomtale, sier mannens forsvarer, advokat Gunnhild Lærum.

Hør advokatens argumenter her!

Siktet for flere forhold

55-åringen er siktet for fire tilfeller av seksuell omgang med gutter, to av dem er under 14 år, og to er under 16. I tillegg er han siktet for ett tilfelle av seksuell omgang med en gutt under 14 år.

Ingen av ofrene skal være under ti år, ifølge politiet. Siktelsen kan bli utvidet til å gjelde flere tilfeller av seksuell omgang med barn.

Mannen skriver bok om pedofili, og hvordan man kan bekjempe problemet.